"FÈNIX 11·23", estrena

El llargmetratge dirigit per Joel Joan i Sergi Lara "Fènix 11·23" es va estrenar a la gran pantalla divendres 9 de novembre.

Segons expliquen els directors, "La pel·lícula parla de la fragilitat de qualsevol de nosaltres davant l'abús de poder. De com una acusació de terrorisme, per absurda que sigui, pot destrossar la vida d'un nen i de la seva família. "Fènix 11·23" és un David i Goliat dels nostres dies en què l'estat és un monstre enorme i molt poderós i el nostre heroi tan sols un nen que, sense proposar-s'ho, s'hi acabarà enfrontant. És una pel·lícula de denúncia d'unes pràctiques que es consideren intolerables, com ho va ser en el seu moment "En el nom del pare ", de Jim Sheridan. Perquè, com va expressar el filòsof, lingüista i activista Noam Chomsky en assabentar-se d'aquesta història, "El món hauria de conèixer la història de l'Èric"".

"Fènix 11·23" és una coproducció d'Arriska Films, Benecé Produccions i Televisió de Catalunya amb la col·laboració de l'ICEC.


Sinopsi:
A la tardor de l'any 2004, Èric Bertran, un nen de 14 anys, crea un web inspirat en "Harry Potter i l'Ordre del Fènix" per defensar la llengua catalana. Una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid irrompen a casa seva i l'acusen de terrorista informàtic. El seu crim: enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant l'etiquetatge en català.


Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Joel Joan i Sergi Lara
Guió: Albert Plans Soriano i Hèctor Hernández Vicens
Producció executiva: Joel Joan i Xavier Atance
Producció delegada TVC: Elisa Plaza
Intèrprets: Nil Cardoner, Rosa Gàmiz, Àlex Casanovas, Lluís Villanueva, Roberto Álamo i Ana Wagener.
Direcció de fotografia: Bet Rourich
Música: Roger Julià.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut