Felipe González ironitza sobre la possible investidura a distància de Puigdemont (Reuters)
Felipe González ironitza sobre la possible investidura a distància de Puigdemont (Reuters)
Madrid

Felipe González dubta que el govern cessat hagi comès un delicte de rebel·lió

L'excap del govern espanyol considera "una broma" la possible investidura telemàtica de Puigdemont perquè creu que, amb el mateix argument, "podria ser investit president un elefant"

RedaccióActualitzat

Felipe González ha afirmat aquest dimarts que li costa veure el delicte de rebel·lió que s'imputa al govern cessat de la Generalitat. L'expresident espanyol ho ha dit en declaracions a la Cadena Ser:

"La instrucció no ha fet més que començar. Jo tinc dificultat per veure el delicte de rebel·lió. La rebel·lió és un delicte difícilment provable."

Rebel·lió no, però sedició sí, apunta l'exlíder del PSOE. González creu que es donen totes les condicions perquè els membres de l'executiu destituït siguin condemnats per un delicte de sedició i de malversació de cabals públics.

El que va ser president del govern espanyol entre el 1982 i el 1996 també ha opinat sobre la possible investidura telemàtica de Puigdemont. Ho ha fet amb ironia:

"No sembla un senyal seriós que estiguin inventant-se la possibilitat d'una investidura que no existeix ni en el nostre ordenament jurídic nacional, ni a l'ordenament jurídic català, ni existeix al món. És una broma. Diuen: 'El que no prohibeix el Parlament es pot fer.' Imagini-s'ho! Podríem, de veritat, proposar que un elefant fos president? Perquè això no ho impedeix el reglament."

Felipe González ha assegurat que ell hauria estat partidari d'aplicar l'article 155 de la Constitució per aturar la consulta sobiranista de Catalunya del 9 de novembre del 2014, en una versió "més restrictiva" que la que hi ha vigent ara. Ha dit que potser n'hi hauria hagut prou de suspendre de les seves funcions el llavors president de la Generalitat, Artur Mas.

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DGovern empresonat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut