Madrid

Felipe González, a favor d'una reforma constitucional que reconegui Catalunya com a nació

L'expresident diu que es van malinterpretar les seves paraules i assegura que mai va dir que el procés sobiranista conduís Catalunya cap al feixisme

RedaccióActualitzat

L'expresident espanyol Felipe González assegura que està a favor d'una reforma de la Constitució que reconegui Catalunya com a nació.

En una entrevista al diari "La Vanguardia", l'expresident socialista es mostra absolutament favorable a una reforma de la Constitució espanyola que reconegui i blindi que la identitat catalana, la llengua i la cultura siguin "realitats intocables".

A més, Felipe González considera que aquesta reforma de la Carta Magna és necessària també per adaptar Espanya als nous temps i rectificar l'estructura territorial actual basada en les províncies.

Després de la polèmica carta al diari "El País" en què comparava el moviment independentista català amb el feixisme, Felipe González rectifica i assegura que no ho volia dir i que es van malinterpretar les seves paraules.

Tot i això, Felipe González remarca que el preocupa que qui obtingui més vots en les pròximes eleccions catalanes se senti legitimat a no respectar les regles del joc i se salti la llei. Per González, Artur Mas no està exercint avui com a president de tots els catalans i molt menys com a primer representant de l'Estat a Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut