Felip VI rep el president del Congrés, Jesús Posada, al palau de La Zarzuela.
Primera visita del president del Congrés al nou rei. (Foto: EFE)
Madrid

Felip VI tanca els seus primers contactes amb els poders de l'Estat

El nou rei ha rebut els presidents del Congrés i del Senat, i també del Tribunal Constitucional i del Suprem

RedaccióActualitzat

L'activitat oficial del nou rei a La Zarzuela ha continuat aquest dilluns amb els màxims representants dels poders de l'Estat. Divendres va tenir la primera reunió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Aquest dilluns, Felip VI ha rebut els presidents del Congrés i del Senat, i també del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem. Ha despatxat durant uns tres quarts d'hora amb cadascun d'ells per analitzar la situació de les institucions que encapçalen i per saber les seves opinions sobre l'actualitat del país en els primers dies del seu regnat.

Enmig d'un gran nombre de periodistes, el monarca ha comparegut molt somrient quan ha anat rebent els presidents de les diferents institucions. La primera audiència l'ha feta amb el president del Congrés dels Diputats, Jesús Posada, equipat amb una cartera de cuir on portava els documents. Tot seguit han arribat el president de la cambra alta, Pío García-Escudero, el màxim responsable del Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, i finalment, el president del Tribunal Suprem i del Consell general del Poder Judicial, Carlos Lesmes.

La reina Letícia presidirà aquesta tarda la inauguració d'una exposició sobre El Greco al Museu del Prado. Demà dimarts, Felip VI i Letícia rebran representants de diferents ONGs, el dimecres es reuniran amb comandaments de les Forces Armades, i aquest dijous es desplaçaran a Girona, en el seu primer viatge oficial com a reis, per entregar els premis anuals de la Fundació Príncep de Girona.

Anar al contingut