Felip VI i el rei Salman de l'Aràbia Saudita durant la visita del monarca espanyol a Riad (Reuters)
Felip VI i el rei Salman de l'Aràbia Saudita durant la visita del monarca espanyol a Riad (Reuters)
Riad

Felip VI tanca el viatge polèmic a l'Aràbia Saudita agraint l'hospitalitat del rei Salman

El monarca ha fet una visita oficial de tres dies a l'Aràbia Saudita, un país que ha comprat cinc corbetes de l'armada espanyola

RedaccióActualitzat

Felip VI ha acabat el viatge polèmic a l'Aràbia Saudita, on ha estat rebut pel rei Salman bin Abdulaziz. El monarca espanyol torna a Madrid després de tres dies de visita oficial a aquest país, en un viatge qüestionat per diferents sectors polítics i socials, per fomentar les relacions amb un estat que, segons organitzacions com Amnistia Internacional, vulnera els drets humans de forma sistemàtica.

Entre altres objectius de l'estada del monarca en aquest país hi havia la venda de cinc corbetes de l'armada espanyola, una operació que va contra la voluntat del Parlament Europeu, que va demanar que no es venguessin armes a les dictadures del golf Pèrsic, com l'Aràbia Saudita.

La guerra oblidada del Iemen, destí de la venda d'armament espanyol als saudites

Durant un últim acte en què han participat una cinquantena d'empresaris dels dos estats, Felip VI ha expressat en el seu discurs el seu "sincer" agraïment per la "fraternal hospitalitat" brindada pel rei saudita. En aquest fòrum empresarial s'ha confirmat la pròrroga, fins al març del 2018, perquè el consorci espanyol acabi les obres de l'AVE. Aquest diumenge, el rei Salman va entregar al monarca espanyol la màxima condecoració del país àrab.

Anar al contingut