Barcelona

El rei lloa la "la col·laboració lleial" davant de Puigdemont al sopar del MWC

Un grup de gent s'ha concentrat fora del Palau de la Música per protestar contra la condemna al jove raper mallorquí per injuries al rei a causa de les lletres de les seves cançons

RedaccióActualitzat

El tradicional sopar del Mobile World Congres, ofert per la Barcelona Mobile World Capital i la GSMA, l'associació que agrupa la indústria mòbil mundial i que impulsa el congrés és una trobada amb representants polítics i econòmics d'alt nivell que serveix per donar la benvinguda al congrés.

Aquest cop l'escenari escollit ha estat el Palau de la Música. En l'edició del 2016 aquest acte es va celebrar al Liceu, i el 2015 al Palau de Pedralbes de Barcelona.

Abans d'aquest últimes tres edicions, el sopar previ al MWC es feia al Palauet Albéniz, immoble dedicat a allotjar la Família Reial en les seves visites a Barcelona.

L'esdeveniment dona el tret de sortida institucional a un congrés que aquest any preveu tornar a batre rècords. Més de 100.000 professionals procedents de tot el món i un impacte econòmic de més de 460 milions d'euros.

El MWC 2017 se celebra del 27 de febrer al 2 de març al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. També es faran actes paral·lels al recinte de Montjuïc i en diferents llocs de les ciutats de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Al sopar hi han coincidit el rei Felip VI i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la primera trobada de tots dos després de la sentència del cas Nóos i del judici del 9-N.

Abans del sopar s'han pogut escoltar les paraules de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; del director general del GSMA, Mats Granryd; d'Álvaro Nadal, ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital; del President de la Generalitat, Carles Puigdemont i, finalment, ha tancat els parlaments el rei Felip.

Carles Puigdemont amb els joves

Carles Puigdemont ha destacat que falten 900.000 treballadors destacats en el sector de la tecnologia mòbil. I ha afegit:

"No tenim prou estudiants de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques; ho sabem i afrontem el repte. Per això, aquest dimarts, el meu govern aprovarà el programa STEMcat per animar des de les escoles a estudiar en aquestes àrees. Catalunya és i serà un agent actiu en aquest sector".

 

El rei Felip ha parlat de la col·laboració institucional entre Espanya i Catalunya:

"La col·laboració en aquest àmbit que és exponent de la revolució que vivim, constitueix una exigència ineludible igualment, aquesta col·laboració lleial i generosa és la que millor facilita i impulsa el creixement econòmic. Un coneixement més gran i interconnexió entre les persones i el progrés i el benestar general i la societat".

Les línies generals del tots els discursos d'aquesta nit s'han centrat en el futur d'un sector que aquest estiu connectarà 5.000 milions de persones. S'ha parlat d'obrir-lo més als joves i de promoure la participació de les dones. S'ha destacat la utilització d'un objecte que ja no és un luxe, fins el punt que ha canviat la vida a milions de persones. L'objectiu, han dit, és el de crear un futur intel·ligent i sostenible, pròsper i segur i amb igualtat.

Manifestació fora del Palau de la Música

Un grup de gent s'ha concentrat fora del Palau de la Música per protestar contra la condemna al jove raper mallorquí. Valtonyc ha estat condemnat a 3 anys i mig de presó per injuries al rei a causa de les lletres de les seves cançons.

Trobaràs més informació sobre el MWC a l'especial MWC17: el Mobile World Congress pren Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut