Madrid

Felip VI firma el nomenament de Mariano Rajoy com a president del govern

No serà fins dijous a la tarda que farà públics els noms dels ministres que formaran part del seu govern

RedaccióActualitzat

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha comunicat oficialment al rei Felip VI la investidura de Mariano Rajoy.

Felip VI ha firmat, aquest migdia, al palau de la Zarzuela, el decret amb el nomenament de Mariano Rajoy com a president del govern. Ho ha fet un cop la presidenta del Congrés, Ana Pastor, li ha comunicat de manera oficial la investidura del líder del PP ahir, dissabte, en segona votació.

 

El rei ha rebut la presidenta del Congrés poc després de les 11 del matí al palau de La Zarzuela. És la primera vegada que el rei Felip fa aquest protocol quan tot just acaba d'arribar de Colòmbia on ha participat en la Cimera Iberoamericana de Cartagena de Indias.

Una somrient Ana Pastor ha aprofitat aquest fet per preguntar al monarca si tenia son, i Felip VI ha contestat que "una miqueta". Pastor portava sota el braç una carpeta granat de les que es fan servir a la cambra baixa i que contenia el despatx oficial amb el resultat de la votació de dissabte al Congrés.

La trobada entre la presidenta del Congrés i el rei s'ha fet al saló d'Audiències del palau de La Zarzuela.

El calendari

La firma del monarca és el pas previ per publicar el nomenament al BOE. Un cop comunicat i publicat al BOE, Mariano Rajoy podrà jurar o prometre el càrrec davant el rei. Serà aquest dilluns a les 10.30h.

 

El rei era fora d'Espanya mentre es feia el debat d'investidura perquè era a Colòmbia per assistir a la cimera Iberoamericana.

No serà fins dijous a la tarda que farà públics els noms dels ministres que formaran part del seu govern.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut