El president del Parlament balear, Baltasar Picornell, s'ha trobat aquest dilluns amb Felip VI al Palau de l'Almudaina (EFE)
El president del Parlament balear, Baltasar Picornell, s'ha trobat aquest dilluns amb Felip VI al Palau de l'Almudaina (EFE)

Felip VI estaria disposat al diàleg amb els partits independentistes

El president del Parlament balear ho ha assegurat després d'una audiència amb el rei aquest matí

RedaccióActualitzat

El president del Parlament balear, Baltasar Picornell, s'ha trobat aquest dilluns amb Felip VI al palau de l'Almudaina i, a la seva sortida, ha dit que han parlat de Catalunya. Segons Picornell, el rei està disposat a parlar amb els partits partidaris del procés.

En aquest sentit, el president del Parlament balear afirma que el rei creu necessària una mediació entre els partidaris del procés i els contraris. També ha assegurat que el monarca és partidari de construir ponts per facilitar el diàleg:

"Hem tractar els temes que s'estan promovent aquí a Ses Illes i de com s'estan preparant les properes eleccions. Hem parlat també del tema de Catalunya, intentar mediar dins el procés. La mediació que ha de fer l'Estat està en aquestes mans, hi ha partits més reticents i partits més disposats al diàleg i ara és el moment d'estendre ponts. I ell també està disposat a estendre ponts. "

 

Aquestes afirmacions del rei contrasten amb el discurs que Felip VI va fer el passat 3 d'octubre i que les forces independentistes havien demanat que rectifiqués.

Picornell ha participat en la recepció que les autoritats balears han fet a Felip VI al palau de l'Almudaina, per on també han passat la presidenta del govern de les Illes, Francina Armengol, el president del Consell Insular i l'alcalde de Palma.

Debat sobre monarquia o república

La recepció oficial coincideix amb la presentació, avui, per part del grup parlamentari MÉS d'una proposició no de llei perquè hi hagi un referèndum sobre monarquia o república.

 

En cas d'admetre's a tràmit, el debat s'hauria de celebrar quan la cambra legislativa balear torni a l'activitat plenària, al setembre. Després de veure el monarca, Francina Armengol ha dit que ja es posicionarà quan arribi el moment del debat, però no avui.

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés catalàMonarquia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut