Madrid

Felip Puig diu que tenien instruccions de traslladar a Homs els dubtes jurídics pel 9-N

L'exconseller d'Empresa assegura el govern havia d'elevar a l'exconseller de la Presidència els dubtes que poguessin sorgir per la decisió del TC

RedaccióActualitzat

L'exconseller d'Empresa Felip Puig ha afirmat en el judici contra Francesc Homs pel procés participatiu del 9-N que tenia instruccions d'elevar a l'exconseller de la Presidència els dubtes jurídics que poguessin sorgir per la decisió del TC. En un interrogatori de només quatre minuts, Puig ha assegurat que Homs era el "responsable últim" al qual s'havia d'adreçar:

"En aquest govern, del qual totes les decisions són col·legiades i solidàries, s'havia donat la instrucció que qualsevol dubte del serveis administracions o de les empreses que treballen amb la Generalitat s'havia de traslladar al conseller de la Presidència."

 

Abans d'ell, l'exdirector gerent del CTTI (Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació), Jordi Escalé, ha declarat que, a partir del 4 de novembre, no es va introduir cap dada nova a la pàgina web de la Generalitat sobre el 9-N.

També ha dit que s'hagués trigat unes 48 hores a eliminar la pàgina i ha considerat que era millor no fer-ho tenint en compte que ja l'havien replicat particulars i associacions arreu del món. "Si s'eliminava la web oficial, podia portar a una certa confusió. Era una irresponsabilitat", ha afirmat Escalé, que ha argumentat que s'hagués facilitat un atac informàtic:

"Vam dir a Governació que era impossible eliminar el contingut complet d'aquesta informació a internet. No hi havia temps de fer tots els requeriments. Era ineficient i, a més, perillós."

Els primers testimonis de la tarda han estat directius de T-Systems, l'empresa que va executar diversos treballs informàtics per al procés participatiu. Tots han afirmat que, quan es van assabentar de la decisió del TC, van decidir demanar per carta a la Generalitat si la providència els afectava o no. El govern els va contestar que no i, després de consultar-ho amb els serveis jurídics de l'empresa, van decidir continuar executant els encàrrecs.

La providència del TC va ser el 4 de novembre, data en què quedava per lliurar la web de resultats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut