Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació, a Catalunya Ràdio.
L'atur ha baixat a Catalunya en 4.363 persones; la disminució interanual de la desocupació ha estat d'un 0,71 % a Catalunya.
Barcelona

Felip Puig alerta d'una animadversió creixent de les estructures de l'Estat cap a Catalunya

El govern creu que les estructures de l'Estat tenen una animadversió creixent a les aspiracions del dret a decidir de Catalunya. Ho ha afirmat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", després dels insults del ja exdirector adjunt del Comissionat de la Marca Espanya, Juan Carlos Gafo. Puig també ha avançat que hi ha la percepció que aquest mes de juliol pot ser el primer en cinc anys en què es crearà ocupació.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, alerta que hi ha un augment de les actituds d'animadversió cap a Catalunya des de les estructures de l'Estat, amb exemples com els insults del director adjunt del Comissionat de la Marca Espanya, Juan Carlos Gafo, a qui han destituït per haver insultat els catalans al Twitter. Recordem que el número dos de la Marca Espanya, que depèn del Ministeri d'Afers Exteriors, va fer un tuit divendres en què deia, literalment: "Catalans de merda. No es mereixen res."

Aquest dilluns, Felip Puig ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que Gafo no era, òbviament, la persona més adequada per al càrrec. Puig ha afegit que aquest tipus de conductes són cada vegada més habituals en els òrgans de l'Estat: "La societat espanyola és molt diversa. Hi ha gent amb molta sensibilitat; però, en canvi, en el que són les estructures de l'estat espanyol i, segurament, en aquells que acaben configurant els òrgans de poder polític, judicial i institucional hi ha una animadversió creixent cap a aquesta renovada voluntat de Catalunya de decidir el seu futur."

Puig també ha avançat que aquest juliol marcarà un punt d'inflexió pel que fa a l'atur i que podria ser el primer mes en cinc anys en què es creés ocupació: "Hi ha la percepció que podem confiar en el futur. Ens costarà anys, però estem en el bon camí. Sincerament, aquest mes de juliol ens pot donar una notícia molt bona."

Sobre el turisme, el conseller d'Ocupació ha reiterat que Catalunya tancarà aquest any amb una xifra rècord de visitants estrangers.
Anar al contingut