El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, durant la seva intervenció a Esade.
L'atur a Catalunya baixaria 10 punts si tingués competències plenes en l'àmbit laboral, segons Puig. (Foto. ACN)
Barcelona

Felip Puig afirma que l'índex d'atur a Catalunya baixaria 10 punts si tingués estructura d'estat

Felip Puig afirma que Catalunya tindria 10 punts menys d'atur si fos un país amb una estructura d'estat pròpia. Per tant, el conseller d'Empresa i Ocupació considera que la taxa d'atur podria ser d'un 14%, semblant al que té ara el País Basc. Durant un acte a Esade, el conseller ha defensat una reducció del nombre de models de contractes laboral vigents.

RedaccióActualitzat

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha fet una reflexió sobre com seria Catalunya amb una estructura d'estat pròpia en l'àmbit laboral en un acte a l'Aula Internacional d'Innovació Turística d'Esade, on ha participat en una sessió sobre "Polítiques turístiques del Govern". El conseller ha afirmat que, amb una plena capacitat de competències en l'àmbit laboral, la taxa d'atur de Catalunya estaria en aquest moments 10 punts per sota de l'actual. Durant el primer trimestre aquest índex va quedar fixat en el 24,53%. Per tant. Felip Puig creu que la taxa d'atur podria ser del 14%, uns nivells similars als que té el País Basc.

Puig ha explicat també que un país amb plenes capacitats legislatives en polítiques laborals reduiria el nombre de models de contractació que l'estat espanyol manté en 42 modalitats de contracte. El conseller ha descartat un contracte únic o minijobs però sí que hi hauria menys models de contractes que ara.

A l'àmbit del turisme, el conseller ha destacat que la despesa dels visitants s'ha incrementat en els primers mesos de l'any. Concretament, els ingressos procedents dels turistes a Catalunya han augmentat un 10% aquests últims mesos, encara que el percentatge de visitants només ha crescut un 5%. Segons Puig, això vol dir que s'està avançant en un model de més qualitat en detriment de l'auge del "low-cost".

En aquest sentit, Felip Puig ha assenyalat que l'objectiu que s'ha marcat el Govern és incrementar entre un 15 i un 20% els ingressos derivats de la despesa dels turistes en un període de tres o quatre anys, un percentatge que creu que fins i tot es podria aconseguir en la meitat del temps.



 

Anar al contingut