Santiago de Compostel·la

Sacsejada general al PP per l'anunci de Rajoy d'introduir canvis després del 24-M

La vicepresidenta espanyola diu que només a Rajoy pertoca fer canvis, i que "no trobaran en mi una sola crítica" a De Cospedal

Actualitzat

Mar de fons al PP per l'anunci de Rajoy de fer canvis després dels resultats dels populars a les eleccions municipals. Les declaracions del líder popular han desencadenat una situació d'incertesa i desconcert, i s'han succeït les declaracions de dirigents des del Congrés i també des de les federacions. Fins i tot, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha vist obligada a intervenir davant de les especulacions que els canvis podrien afectar la secretaria general PP, amb Maria Dolores de Cospedal. Tot han estat especulacions de moment, perquè tal i com s'ha afanyat a declarar Soraya de Santamaría, qui té la clau és Rajoy.

"Hi ha tres qüestions que corresponen exclusivament al president: Nomenaments, cessaments i dates de dissolució de les càmeres. La resta es prenen de forma col·legiada, però només a ell li pertoca decidir el què, el com i el qual d'aquests canvis."

Pel que fa a De Cospedal, la vicepresidenta ha dit que "no trobaran en mi ni una sola crítica" cap a la secretaria general del PP, després de subratllar que ha fet una tasca "ingrata" i "dura". 

Feijóo demana autocrítica als barons

El president de la Xunta de Galícia i del PP gallec, Alberto Núñez Feijóo, ha dit que confia que Rajoy serà capaç de "reconstruir" el vot que els populars han perdut en aquestes eleccions, i ha criticat que d'altres barons o dirigents li donin "consells" abans de fer "autocrítica". Després de proclamar la seva "lleieltat" cap al seu cap de files, Feijóo ha refusat pronunciar-se sobre si els canvis s'han de limitar a ministres o també al partit i a la mateixa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

En canvi, d'altres dirigents, com la presidenta del PP al País Basc, Arantza Quiroga, ha dit que al partit l'hi calen cares noves i joves, perquè és el que està passant a Espanya amb d'altres formacions. Quiroga ha dit, però, que a ella Madrid li "cau una mica lluny".

El portaveu de la Junta de Castella i Lleó demana el cap de Soria

I el portaveu de la Junta de Castella i Lleó, José Antonio de Santiago-Juárez, ha demanat que el ministre d'Indústria, Energia i Turisme sigui cessat o dimiteixi. Segon ell, José Manuel Soria, "ha fet mèrtis per dimitir o per ser cessat". Unes declaracions que no han agradat gens Soraya Sáenz de Santamaría.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut