Un dels simulacres que s'han fet a les platges gironines per avaluar la noia boia de rescat de víctimes al mar, en una imatge cedida aquest 10 …
Un dels simulacres que s'han fet a les platges gironines per avaluar la noia boia de rescat de víctimes al mar, en una imatge cedida aquest 10 d'agost de 2017. (Horitzontal)

Fan simulacres a les platges de les comarques gironines per provar una nova boia de rescat de víctimes al mar

ACN Girona.-Equips de salvament i socorrisme de la Creu Roja, Proactiva i Rescatadores estan realitzant simulacres a diverses platges de les comarques gironines per provar un nova boia de rescat de víctimes al mar. El sistema 'Quick Rescue', dissenyat per uns experts en socorrisme aquàtic i el Centre d'Innovació i Desenvolupament de la UdG, es porta plegat i desinflat a la cintura com si fos una ronyonera. A diferència de les boies de rescat convencionals, permet inflar-se només estirant un cordó i amb una sola mà. D'aquesta manera, el socorrista pot nedar sense entrebancs, reduint el temps de resposta davant d'una emergència. L'aparell compta amb dos models: un per a víctimes conscients i un altre per a les que han perdut el coneixement. Dipsalut, que ha ofert suport tècnic i econòmic a la iniciativa, ha patentat aquest segon model, que permet proporcionar la inclinació del coll adequada per mantenir les vies respiratòries obertes i facilitar que el cap estigui en tot moment fora de l'aigua mentre es fa la maniobra de remolc.

Fins ara el sistema, que es troba a la fase final d'avaluació, s'ha provat a les platges Lloret de Mar (Selva), l'Escala (Alt Empordà), Empuriabrava (Alt Empordà) i l'Estartit (Baix Empordà).

Anar al contingut