Les pintades han aparegut en una paret de l'Espai Macià. (Foto: ACN)
Les pintades han aparegut en una paret de l'Espai Macià. (Foto: ACN)
Les Borges Blanques

Fan pintades feixistes a l'Espai Macià de les Borges Blanques

"Arriba España" i "Separatistas terroristas" són les frases que algú va escriure la matinada de diumenge al centre d'interpretació del que va ser president de la Generalitat. Darrere hi hauria la secció jove del grup ultradretà Democracia Nacional.

RedaccióActualitzat

Han aparegut pintades feixistes i espanyolistes en una de les parets de l'Espai Macià de les Borges Blanques. "Arriba España" i "Separatistas terroristas" són les frases que algú va escriure la matinada de diumenge al centre d'interpretació del que va ser president de la Generalitat i molt vinculat al municipi, segons ha informat l'alcalde, Enric Mir. També s'han fet pintades similars a les seus de CiU i ERC al municipi, i s'ha despenjat una bandera estelada que hi havia a l'entrada de les Borges.

Les pintades estan signades amb les inicials DNJ, que correspondrien a la secció jove del grup ultradretà Democracia Nacional. L'alcalde ha demanat que es depurin responsabilitat per aquests fets i ha explicat que hi ha hagut altres pintades arreu de la comarca de les Garrigues i "fins i tot s'han fet amenaces intimidadores via telefònica".

L'alcalde ha advertit que accions com aquesta refermen les conviccions democràtiques de poder-se expressar en una consulta sobre el futur de Catalunya.

Anar al contingut