Barcelona

Desallotjades 22 persones d'un edifici del Raval de Barcelona destinat a lloguer social

Diuen que hi van entrar per necessitat i neguen que hi hagi cap narcopís

RedaccióActualitzat

Tens desallotjament al Raval de Barcelona avui, dijous, al matí. La Guàrdia Urbana ha fet marxar 22 persones, entre les quals un menor, d'un bloc de pisos municipal.

L'operatiu policial ha començat uns minuts després de les 8 del matí al carrer de Sant Ramon i ha durat poc més de dues hores. Es tracta d'un edifici públic rehabilitat que l'Ajuntament vol destinar a lloguer social.

 

Agents antiavalots de la Guàrdia Urbana han tirat a terra la porta d'entrada de l'edifici i han començat a accedir a les vivendes. Els ocupes i uns quants veïns han sortit als balcons i els han escridassat, els han llançat ous i han picat cassoles i baranes com a senyal de protesta.

 

Segons diuen els veïns, els ocupes són nois que fa anys que viuen al barri, que no tenen feina o que està molt mal pagada i que els és molt difícil accedir a un habitatge.

Els ocupes asseguren que fa una setmana que s'hi havien instal·lat i que no sabien que els pisos s'havien de destinar a lloguer social. Neguen que, com passa en altres carrers del Raval, hi hagi cap narcopís, i asseguren que els han ocupat per necessitat.

 

L'Ajuntament de Barcelona assegura, en canvi, que va ser aquest dimecres quan van tenir constància de l'ocupació i que dilluns van comprovar que l'edifici estava completament buit. És per això que s'ha pogut fer el desallotjament exprés, en les 72 hores posteriors a l'ocupació.

Un dels ocupes ha dit a càmera que fa temps que ha demanat un habitatge social. Ell i uns altres han explicat els seus casos:

Notícia relacionada: Un desallotjat de l'edifici municipal del Raval: "Ens diuen que ocupem"

Dimecres a la nit, un grup de veïns, es va acostar a la finca per donar-los suport.

 

L'edifici té 11 habitatges que ja s'han adjudicat per a lloguer social. L'Ajuntament de Barcelona el va comprar fa 5 anys per un milió cent mil euros, una operació que va servir per salvar l'històric i bicentenari bar Marsella.

ARXIVAT A:
PobresaPolicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut