Ciutat Meridiana
Ciutat Meridiana
Barcelona

Famílies de Ciutat Meridiana no porten els nens a escola per evitar desnonaments exprés

Alguna entitat bancària aprofita el moment en què els pares porten els menors a escola per canviar els panys dels pisos que tenen ordre de desnonament

RedaccióActualitzat

Diverses famílies que viuen al barri de Ciutat Meridiana, a Barcelona, i que estan amenaçades de desonament, no han portat els seus fills a l'escola. Volen alertar de l'actuació d'alguns bancs que aprofiten el moment en què els pares porten els nens a classe per canviar els panys i deixar fora les famílies que hi viuen.

Un centenar de famílies ha organitzat aquesta protesta després que  les últimes setmanes hi ha hagut cinc desnonaments fets sense comunicar-ho a cap de les autoritats competents. Per aquests veïns es tracta de desnonaments "a traïció":

"Van esperar que les famílies no estiguessin a casa i en els 15,20 minuts van canviar els panys de les portes. Caos perquè els jutjats no sabien que s'havia de fer aquell desnonament, i Serveis Socials tampoc en sabien res".

L'Ajuntament diu que l'obligació de les famílies es dur els fills a l'escola, però admeten que hi ha un problema. El comissionat d'Educació, Miquel Àngel Essomba, diu que són conscients que "en determinats llocs de la ciutat, hi ha tensions socials que tenen repercussió en l'àmbit educatiu". Per això, l'Ajuntament intentarà obrir processos de diàleg entre les persones en perill de desnonament i les entitats bancàries per evitar aquesta tensió.

 

 

Anar al contingut