La mare d'Hugo Ferrara a la manifestació de la plaça Sant Jaume (ACN)
La mare d'Hugo Ferrara a la manifestació de la plaça Sant Jaume (ACN)
Barcelona

Familiars i amics del jove desaparegut al Brasil fa mig any que reclamen "suport institucional"

La família demana que les administracions catalana, espanyola i brasilera es coordinin i tornin a buscar el jove desaparegut

RedaccióActualitzat

Familiars i amics d'Hugo Ferrara, el barceloní desaparegut al Brasil el desembre passat, s'han concentrat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona per recordar que fa mig any que no en saben res i per reclamar suport institucional.

El 20 de desembre del 2015, Hugo Ferrara, de 27 anys, es va endinsar al parc nacional de la Chapada Diamantina, a l'estat de Bahia, i ja no se l'ha vist mai més.

Els pares i la germana han lamentat que la investigació per trobar-lo estigui parada.

"Volem que les institucions espanyoles es posin les piles, s'hi impliquin de veritat i ens escoltin, i que no es prenguin cap desaparició com si no passés res. No som l'únic cas", ha dit la germana, Paola Ferrara.

 

 

El coordinador a Catalunya de SOS Desaparecidos, Juan Carlos Ramos, ha lamentat que les associacions hagin de suplir el "buit" de les institucions en els casos de desaparicions.

La família ha llegit un manifest en què puntualitza les seves demandes: orientació, assessorament i suport psicològic especialitzat, col·laboració i comunicació entre els estats per agilitzar les investigacions i que els facilitin les estades al Brasil per supervisar les recerques.

També insten el Ministeri d'Afers Exteriors a fer "pressió real i efectiva" a les institucions brasileres i demanen a l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el govern espanyol que "es plantegin posar marxa de propostes i protocols" d'actuació davant dels casos de desaparicions.
 

 

Anar al contingut