Barcelona

Familiars i amics acomiaden el músic Oriol Perucho, mort d'un càncer als 61 anys

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge s'han celebrat a Barcelona els funerals pel músic Oriol Perucho, que va morir la nit de divendres a dissabte a conseqüència d'un càncer als 61 anys.

Fill de l'escriptor Joan Perucho, la carrera del baterista va començar de molt jove, quan va crear el grup "Perucho's" i es va erigir com un dels màxims exponents de l'escena underground barcelonina dels anys setanta. La música d'Oriol Perucho s'allunyava de la línia del rock-jazz laietà, i recollia les influències del rock progressiu, el free jazz i l'experimentació.

Perucho va formar part d'altres bandes com els "Koniec", "Moisés, Moisés" i "Les anciens" i també va tocar al costat de Pau Riba al mític concert del Canet Rock el 1977.

El 2011 es va reeditar el primer disc de la banda dels "Perucho's", que va reunificar el grup amb un nou treball d'estudi ara fa dos anys i alguns concerts en directe.

De vegades incomprès dins del sector de la música barcelonina, Oriol Perucho sempre es va mantenir fidel al seu esperit rebel, indiferent al que marcava el cànon comercial de cada moment. 

 

 

Anar al contingut