València

Familiars de les víctimes de l'accident de metro de València sumen esforços per emprendre accions legals conjuntes

Familiars de les 43 víctimes mortals de l'accident del metro de València s'han començat a moure per emprendre accions legals conjuntes i exigir responsabilitats al govern valencià. No estan d'acord amb les conclusions de la Generalitat, que va atribuir l'accident únicament a un error del maquinista. Creuen que l'estat de la línia del metro hi va tenir alguna cosa a veure. El govern, per cert, preveu canvis en aquesta línia amb un nou traçat que no compta amb l'estació de Jesús, on va ocórrer l'accident.

Actualitzat
Primer contacte entre els familiars de les víctimes del metro. Tenen molts interrogants sense resposta i estan molt dolguts per les explicacions oficials del sinistre i per les presses del govern valencià a tramitar indemnitzacions. Però, diuen, no accepten diners per silenci i parlen d'assassinat.

Setze famílies s'han acollit ja a la via penal com a acusació particular. Ara un grup de treball d'aquesta assemblea buscarà la forma de sumar-ne més i anar tots plegats en el procés judicial. Busquen responsables perquè creuen que l'accident s'hauria pogut evitar i demanen dimissions i fins i tot presó per als responsables polítics.

Tot i que el govern valencià no ha mogut ni un mil·límetre que la causa de l'accident va ser l'excés de velocitat i que l'únic responsable va ser el maquinista, quan es modernitzi la línia 1 es canviarà el traçat i ja no passarà per aquesta estació, l'estació de Jesús.

S'aprofitarà la prolongació de la línia per deixar aquest tram sense servei de viatgers i per tant desapareixerà el revolt on va tenir lloc l'accident. Això serà a mitjans del 2008. Mentrestant, s'estan instal·lant balises i el sistema de frenada automàtic, ATP, que no existia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut