Nova Delhi

Familiars de desapareguts al Nepal critiquen la gestió de rescat del govern espanyol

Els familiars critiquen la inacció i la falta d'informació per part del govern

RedaccióActualitzat

Critiques a la gestió del govern espanyol al Nepal. El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, asssegura que encara hi ha 59 espanyols desapareguts i es mostra molt preocupat per la situació de quatre mutanyencs asturians. Els familiars d'aquests alpinistes han criticat la gestió del govern espanyol.

Els familiars critiquen que no s'hagin contractat helicòpters de rescat, com diuen que han fet altres països. Asseguren que Alemanya, França o Noruega hi estan enviant helicòpters, però que només recullen els seus ciutadans. L'entorn dels muntanyencs posa en qüestió la capacitat del govern espanyol.

"És que Espanya no té prou entitat internacional per aconseguir que els deixin treballar al Nepal?"

Queixes des de Barcelona

La barcelonina Roser Palau, que havia anat a fer senderisme al parc del Langtang, segueix desapareguda. La seva mare, Teresa Pareta, també s'ha sumat a les crítiques per la ineficàcia i la desorganització de l'ambaixada espanyola a Nova Delhi i la manca d'informació per part del ministeri d'Afers Exteriors.

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, Pareta considera que l'executiu espanyol "no fa el suficient" per trobar els desapareguts i a més "no es preocupa de dir res" als familiars.

Segons la informació de què disposa per ara la Generalitat, Palau és l'única catalana que encara no s'ha trobat, després que dues persones tornessin sanes i estàlvies aquesta setmana.

59 desapreguts

García-Margallo ha explicat que hi ha encara 59 espanyols que no han donat senyals de vida. Nou són a Langtang, una zona muntanyenca  "greument afectada", i entre aquests hi ha els quatre asturians.

Després d'una videoconferència amb Nova Delhi, el ministre ha explicat que les pròximes hores seran repatriats 12 ciutadans espanyols

En total, hi ha mil europeus desapareguts. Deu han mort. El balanç de víctimes ja parla de més de 6.000 morts i 13.000 ferits.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut