Segons els sindicats, algunes de les baixes s'estan cobrint amb professors que no compleixen tots els requisits
Segons els sindicats, algunes de les baixes s'estan cobrint amb professors que no compleixen tots els requisits

Falten professors suplents per cobrir les baixes a les escoles i instituts

S'han incorporat 4.700 nous professors, però el nombre de docents a la borsa de substituts s'ha disminuït

RedaccióActualitzat

73 de les 287 baixes que hi ha en escoles i instituts públics no s'han cobert. La borsa de substitucions s'ha reduït i l'epidèmia de grip ha agreujat el problema, sobretot a Secundària.

Aquest any s'han incorporat més de 4.700 nous professors, s'han cobert jubilacions i les baixes de més de 7 dies se substitueixen des del primer dia. Per això, la borsa de substituts d'Ensenyament ha baixat considerablement. Les substitucions de curta durada i de jornada reduïda costen més cobrir.

Segons els sindicats, algunes de les baixes es cobreixen amb professors que no compleixen tots els requisits. El portaveu del sindicat Ustec, Ramon Font, ha alertat que s'han de fer canvis per solucionar que moltes persones substitutes no vulguin cobrir aquestes places:

"Fer que una persona deixi una feina per treballar 20 dies per 600 euros és complicat. Si milloréssim les condicions retributives o d'estabilitat, seria més fàcil que hi hagués aquesta crida".

Les especialitats on falten docents són: Matemàtiques, Llengua Catalana, Música i Informàtica. A data d'avui hi ha 56.000 persones a la borsa de substitucions, però es treballa per ampliar-la.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut