Dos agents de policia patrullant a l'aeroport de Zaventem (Reuters)
Dos agents de policia patrullant a l'aeroport de Zaventem (Reuters)
Brussel·les

Falsa alarma a Brussel·les per amenaces de bomba en dos avions que es dirigien a l'aeroport de Zaventem

Tots dos avions han aterrat sense problemes, un a Brussel·les i l'altre a Tolosa

Actualitzat

Falsa alarma aquest dimecres al vespre a l'aeroport de Zaventem, a Brussel·les. L'amenaça de bomba a dos avions que es dirigien a l'aeroport ha resultat ser falsa i cap dels aparells, que ja han aterrat, contenia cap element sospitós. L'alcaldessa de Zaventem, Ingrid Holemans, ha confirmat l'aterratge sense incidents de tots dos avions a la cadena flamenca VTM.

Un dels aparells, de l'aerolínia escandinava SAS, s'havia enlairat a Oslo. El periodista Bart Raes, que viatjava a l'avió, ha explicat que no han rebut cap informació de l'alerta de bomba fins que l'aparell ha aterrat a Zaventem. L'altre avió, d'Air Arabia Maroc, s'ha desviat a Tolosa i també ha aterrat sense problemes.

Fonts del gabinet del ministre belga d'Interior, Jan Jambon, han explicat que l'alerta s'ha rebut a través d'un missatge difós internacionalment, sense precisar la font. A causa d'aquesta alerta, Bèlgica ha arribat a activar el pla mèdic per catàstrofes.

La Fiscalia Federal belga ha considerat que l'amenaça era "prou greu" per posar en marxa les mesures d'emergència, inclòs el protocol d'actuació mèdica. Posteriorment, el Ministeri Públic ha assenyalat que "l'amenaça no era seriosa" i, fonts del gabinet del ministre de l'Interior, Jan Jambon, citades per la cadena flamenca VTM, han dit que no hi havia "cap raó concreta per caure en el pànic". Poc després, el diari "Le Soir" ha informat que el pla d'emergència ja s'havia aixecat.

L'aeroport de Zaventem va ser un dels objectius dels atemptats del mes de març passat, que van deixar més de trenta morts.

 

Anar al contingut