Sevilla

FACUA titlla de "brutal" la pujada de la llum i acusa Indústria de protegir les elèctriques

FACUA titlla de "brutal" la pujada de la tarifa de la llum i l'entén com una cessió del govern espanyol davant les elèctriques. L'organització de defensa dels consumidors lamenta que l'executiu pensi només en els interessos empresarials de les grans corporacions energètiques mirant "cap a un altre costat" pel que fa als consumidors. FACUA assegura que no hi ha justificació per a aquesta pujada de la llum, més encara quan ja s'han produït increments més que excessius.

Actualitzat
La tarifa elèctrica d'últim recurs, a la qual s'acullen uns 20 milions de llars i petites i mitjanes empreses, pujarà un 9,8% a partir de l'1 de gener. Aquest percentatge suposarà un encariment del rebut mitjà mensual de més de 4 euros per usuari, o més de 51 euros a l'any. Es tracta de l'augment percentual més important des que es va iniciar la liberalització del sector elèctric el 1997.

Segons FACUA, des del 2007 els consumidors han vist com la factura augmentava prop de 200 euros anuals, quantitat del tot desmesurada. L'organització critica l'increment perquè castiga l'economia de les famílies per satisfer els interessos del sector energètic. I això en plena crisi econòmica.

Així mateix, FACUA reclama transparència sobre la pujada. El govern ha anunciat que l'increment només afectarà un perfil concret d'usuari, però no aclareix quin és, com tampoc ho fa el Ministeri d'Indústria als diferents comunicats de premsa que anuncien canvis de tarifa en el sector. Per això, FACUA demana a l'executiu que aclareixi quin serà el nou preu del kWh i en quin perfil de consum s'ha basat per calcular l'increment anunciat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut