Ryanair cobrarà també 10 euros per maleta afegida en l'últim moment

FACUA i OCU, en peu de guerra amb Ryanair per la nova política d'equipatge de mà

Actualitzat

Les associacions de consumidors no estan d'acord amb la nova política d'equipatges de la companya irlandesa Ryanair. Tant OCU com FACUA - Consumidors en Acció consideren "abusiva" la decisió de l'aerolínia de cobrar 8 euros per les maletes de menys de 10 quilos de pes.

Ryanair ja ha començat a cobrar als passatgers que viatgin a partir de l'1 de novembre per les maletes petites, que a més s'hauran de facturar. Els únics clients exempts són els que comprin bitllets amb accés prioritari, que no hauran de pagar i podran posar la maleta petita a la cabina. La línia aèria justifica la mesura "per evitar els retards" per la recol·locació d'equipatge a la cabina.

Però per les dues associacions de consumidors, la mesura vulnera l'article 97 de la llei de navegació aèria, que diu:

"El transportista estarà obligat a transportar amb els viatgers, i dins del preu del bitllet, l'equipatge amb els límits de pes, independentment del nombre de paquets. No es considerarà equipatge els objectes o bosses de mà que el passatger porti [...]. Només es podrà denegar l'embarcament d'aquests objectes i paquets per raons de seguretat, vinculades al pes i mida de l'objecte, en relació amb les característiques de l'aeronau."

FACUA tampoc està d'acord que la companyia pretengui cobrar per les maletes als passatgers que viatgin a partir de l'1 de novembre, però que tinguessin adquirit el bitllet abans de l'anunci de la mesura. Ho consideren un altre "abús" que incompleix dos articles de la llei de defensa de consumidors i usuaris.

Notícia relacionada: La vaga de Ryanair del 25 i 26 de juliol afectarà 600 vols i 100.000 persones

Les dues associacions han presentat una denúncia a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

ARXIVAT A:
AeroportsMobilitat
Anar al contingut