Fàcil victòria del F. C. Barcelona (0-6) davant l'HJK Hèlsinki en el quart amistós de la pretemporada

El F. C. Barcelona ha derrotat l'HJK Hèlsinki, líder de la Lliga finlandesa, per 0 a 6 en el quart partit amistós de la pretemporada. Munir ha destacat en els primers 20 minuts amb 2 gols i una assistència per a Sergi Roberto. Els altres tres gols blaugrana han estat obra de Piqué, Bartra i Sandro.

El F. C. Barcelona ha derrotat l'HJK Hèlsinki, líder de la Lliga finlandesa, per 0 a 6 en el quart partit amistós de la pretemporada. El duel benèfic disputat a la capital finlandesa (el Barça ha fet una donació de 10.000 euros per la construcció d'una instal·lació esportiva) també ha servit d'homenatge al millor jugador finlandès de la història, l'exblaugrana Jari Litmanen, que ha fet la sacada d'honor.

L'onze inicial de Luis Enrique ha presentat només dues variacions respecte el que va perdre contra el Nàpols: Masip a la porteria i Sergi Roberto al mig del camp. Gerard Deulofeu ha tornat a ser suplent, i Munir ha ocupat el seu teòric lloc a l'onze inicial. El davanter del Barça B  ha estat molt actiu, amb 2 gols i 1 assistència en els primers 20 minuts.

Munir ha obert el marcador en el minut 6, aprofitant una assistència d'Iniesta. Ha estat el primer gol d'un davanter blaugrana en aquesta pretemporada. Tres minuts més tard Sergi Roberto ha marcat el segon gol de la tarda, després d'una paret amb el mateix Munir. El jugador del Barça B  ha tornat a marcar, aquesta vegada de cap, en el minut 17.

Piqué ha marcat el quart gol del Barça en el minut 24, en la mateixa jugada en què el porter local Tornes s'ha lesionat i ha estat substituït. Els blaugranes han baixat la seva eficàcia golejadora a partir d'aquell moment davant un rival molt feble i inofensiu en atac. Jordi Masip no hi ha hagut d'intervenir fins el minut 39, quan ha recollit amb les mans una centrada molt tova.

En la segona meitat han entrat Rakitic (per Iniesta) i Edgar Ié (per Piqué). En el minut 49 el croat ha servit una falta perquè Bartra marqués de cap el cinquè gol del Barça. A falta de 30 minuts Luis Enrique ha donat entrada a Deulofeu, Samper, Grimaldo, Sandro i Halilovic  en el lloc d'Alba, Sergi Roberto, Rafinha, Munir i Sergio Busquets. El partit ja havia perdut molta intensitat (de la poca que havia tingut) i les substitucions no han ajudat a recuperar-la.

L'ocasió més clara (i única) dels finlandesos ha arribat en el minut 75, en un xut de Konan que Masip ha tret amb els peus. La resposta del Barça ha arribat 5 minuts més tard, en un xut de Pedro que ha marxat fora després de tocar en el travesser. En el minut 82 Sandro ha marcat el 0 a 6 amb un xut potent en una jugada iniciada per Rakitic. El jove davanter del filial encara ha gaudit d'una altra ocasió abans del final del partit, però no ha encertat en la definició. Com a anècdota final destaquen els tres minuts de temps afegit en un amistós de pretemporada amb un resultat tan clar.