El líder de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, aquest dimarts a Barcelona
El líder de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, aquest dimarts a Barcelona
Barcelona

Fachin rebutja la intervenció de Pablo Iglesias a Podem Catalunya

El líder d'aquesta formació ha comparat Iglesias amb Rajoy, i ha defensat la decisió del Consell Ciutadà català d'explorar una coalició àmplia per al 21D

RedaccióActualitzat

S'eixampla el conflicte obert entre les direccions de Podem Catalunya i de Podem a nivell estatal. Aquest dimarts el líder de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha rebutjat la intervenció de la direcció del partit des de Madrid. Fachin ha comparat la manera de fer del líder de Podem a tot l'Estat, Pablo Iglesias, amb la de Mariano Rajoy:

"Rajoy va dir: hem de treure el govern i donar la veu a la gent. Pablo Iglesias ha dit que cal treure una direcció democràticament escollida i li donar-li la veu a la gent. Això està lluny de les pràctiques democràtiques que sempre hem defensat.  De quina plurinacionalitat podem parlar quan es passa per sobre d'òrgans escollits democràticament a Catalunya i les seves decisions polítiques són anul·lades 'de facto' per un simple comunicat?"

Aquest comunicat el va enviar Pablo Iglesias després que el Consell Ciutadà de Podem Catalunya decidís "obrir una ronda de contactes" de cara a les eleccions del 21 de desembre. Aquesta ronda de contactes pretenia buscar "una resposta excepcional" que pogués concretar-se en una coalició molt àmplia:

"Davant aquesta excepcionalitat, és imprescindible abandonar lògiques purament partidistes i cal fer tot el possible per, el 21D, derrotar i enterrar definitivament la burla democràtica que significa l'aplicació del 155. Davant l'excepcionalitat de les eleccions l'única resposta possible ha d'estar basada en l'esperit de l'1-O i el 3-O.  Aquest esperit ens va dir, i la societat ens va dir, que en tota la seva pluralitat independentistes i no independentistes podien treballar conjuntament."

Fachin ha denunciat que, amb aquell comunicat i amb la decisió presa aquest diumenge, la direcció estatal de Podem ha imposat una consulta interna amb una única coalició possible, i que ho vol fer de manera que no quedi marge per a cap altra opció:

"En el mateix moment que el consell ciutadà estava aprovant aquesta resolució per amplíssima majoria, 29 dels 30 vots, va arribar des de Madrid una intervenció en sentit absolutament contrari. Una intervenció que tanca qualsevol possibilitat de diàleg amb altres organitzacions polítiques i amb la societat civil, i que només deixa una porta oberta: pactar amb ICV, amb EUIA i amb Barcelona en Comú."

La direcció estatal de Podem s'ha queixat que Anticapitalistes hagi reconegut la República Catalana, i basa la intervenció en el fet que aquest corrent intern és majoritari al consell de coordinació de Podem Catalunya. Fachin ho ha negat amb rotunditat: segons ha assegurat, només un dels 11 components d'aquest consell forma part d'Anticapitalistes.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut