Albano Dante Fachin, en una imatge d'arxiu
Albano Dante Fachin, en una imatge d'arxiu

Fachin difon un document intern de Podem que denuncia les seves "bogeries"

És un "document de treball" per evitar que Podem Catalunya es presenti al 21D en una llista sobiranista perquè "perjudicaria greument" el partit "a nivell estatal"

RedaccióActualitzat

L'enfrontament entre les direccions de Podem i la seva branca catalana, Podem Catalunya, s'agreuja. El líder de la formació a Catalunya, Albano Dante Fachin, va difondre aquest dijous a través de Twitter un document intern de la direcció estatal que diu que "ha arribat el moment de sortir a les xarxes i guanyar aquesta batalla" per evitar un pacte amb forces independentistes.

Fachin va acompanyar el document amb una apel·lació directa a Pablo Iglesias:

"Vull un Podem Catalunya on això no passi. Mai vam tenir por de parlar amb ningú. Així no, Pablo Iglesias."

 


Una campanya "en positiu"

El text de la nota és eloqüent: assegura que tant la formació estatal com la catalana porten "molt temps patint les bogeries del sr. Albano Dante i la seva direcció".

El motiu central de l'argumentari és que "no podem permetre que Podem faci un front comú amb els sectors independentistes, perquè una acció com aquesta perjudicaria el nostre partit greument a nivell estatal". El document dona instruccions per fer una campanya a Twitter en aquest sentit, campanya que, segons es diu, "ha de ser en positiu" i constructiva.

Fachin ha assegurat que aquest document no l'ha donat a conèixer ell, sinó que ja corria per les xarxes socials quan va fer el seu tuit:

 

Fachin: "Fer tremolar els fonaments"

Aquest dijous mateix, després de l'empresonament de bona part del govern de Puigdemont cessat per Mariano Rajoy, Fachin va fer una crida a "fer tremolar els fonaments d'aquest estat antidemocràtic." Ho va dir en la concentració davant del Parlament en protesta per l'empresonament dels consellers cessats.

Dos dies abans Fachin havia rebutjat en roda de premsa la intervenció de la direcció de Pablo Iglesias per forçar que Podem Catalunya només es pogués presentar a les eleccions del 21D en coalició amb ICV, EUIA i Catalunya en Comú.

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut