Barcelona

Facebook vigilarà les notícies falses des de la Torre Glòries

A finals d'aquest mes de maig es posarà en marxa l'oficina a l'emblemàtic edifici, on treballaran mig miler de persones controlant "fake news" i altres continguts nocius

RedaccióActualitzat

La Torre Glòries de Barcelona, coneguda com Torre Agbar, acollirà un centre operatiu de Facebook per detectar i eliminar notícies falses i altres continguts inadequats.

Fonts pròximes a l'operació asseguren que el centre es començarà a posar en marxa a finals d'aquest mes de maig.

Ho explica el diari econòmic "Cinco Días", que informa que una empresa anomenada Competence Call Center (CCC) n'ha llogat 9.000 metres quadrats repartits en 8 plantes, i té opció a llogar-ne 4 més.

Es dona la circumstància que CCC, que té la seu central a Viena, ja ha obert un altre centre de control de continguts de Facebook a Essen, a Alemanya.

Al centre d'Essen hi treballen unes 500 persones, el mateix nombre que CCC ha començat a contractar per Barcelona, tots elles amb coneixements digitals.
 

 

El web de CCC ofereix per ara una trentena de llocs de treball diferents per Barcelona, com ara administradors de sistema, responsables de recursos humans i, sobretot, nombrosos "community managers" (administradors de xarxes socials), als quals demana el domini d'alguna llengua europea o de l'Amèrica Llatina.

Facebook, ara per ara, no ha confirmat ni desmentit que pensi obrir un centre a Barcelona.
 

 

Empreses tecnològiques venen a Barcelona

Facebook no s'instal·larà a Barcelona directament, sinó que subcontractarà una empresa de serveis austríaca.

Anna Gener, la presidenta de Savills Aguirre Newman, la immobiliària encarregada d'omplir la torre Glòries després que no vingués l'Agència Europea del Medicament, ha explicat que Barcelona continua despertant molt interès, sobretot, a una tipologia d'empresa molt concreta.

"El que subratllaria és la mena d'empreses que estan venint. Són empreses multinacionals i internacionals, com el cas d'Amazon, i ara una empresa de serveis d'una empresa tecnològica que en realitat és Facebook."

 

 

En els últims temps, Facebook ha viscut un seguit de crisis relacionades amb el control dels continguts, fins al punt que el seu màxim responsable, Mark Zuckerberg, va haver de comparèixer al Congrés dels Estats Units.

Zuckerberg va reconèixer que Facebook havia reaccionat "de manera lenta" a la suposada ingerència russa durant la campanya de les eleccions presidencials i a l'allau de "fake news", de notícies falses, que han inundat la xarxa social en els últims temps.

El màxim responsable de Facebook va anunciar aleshores que té previst augmentar el nombre de persones dedicades a controlar els continguts.

"Ara tenim unes 15.000 persones treballant en seguretat i revisió de continguts. I en tindrem 20.000 a finals d'any. Vull deixar clara la nostra prioritat: és més important protegir la nostra comunitat que maximitzar els nostres guanys."

L'altre front que aquesta xarxa social té obert és el de l'ús il·legal de les dades dels usuaris. És l'escàndol Cambridge Analytica, sobre el qual Zuckerberg també va haver de donar explicacions. Fins i tot va demanar perdó.

 

De Torre Agbar a Torre Glòries

Conegut encara com Torre Agbar, aquest edifici dissenyat per Jean Nouvel s'anomena ara, oficialment, Torre Glòries.

Després d'acollir un temps la seu d'Agbar (Aigües de Barcelona), s'havia de convertir en un hotel de luxe, opció que no va prosperar.

Més tard va optar a ser la seu de l'Agència Europea del Medicament, que ha de marxar de Londres a causa del Brexit, però al final anirà a Amsterdam, a Holanda.
 

 

Actualment, l'edifici és propietat de Merlin Properties, la immobiliària més gran d'Espanya, que el va adquirir l'any passat per 142 milions d'euros.

Merlin n'està enllestint les reformes. Després d'estar buit més de tres anys, tindrà un observatori a les plantes més altes, i dos restaurants, a la planta 15 i a la planta 25.
 

 

Inaugurada el 2005, la Torre Agbar s'ha convertit en poc temps en un edifici icònic de Barcelona. Té 142 metres d'alçada, 34 plantes i una superfície bruta de més de 37.500 metres quadrats.

Quan CCC s'hi instal·li, es calcula que pagarà el lloguer més car de Barcelona, que podria superar els 20 euros per metre quadrat al mes.

ARXIVAT A:
FacebookNotícies falsesXarxes socials
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut