Pròxim Orient

Facebook retira "La tercera intifada" després que Israel en reclamés el tancament per incitació a la violència

La direcció de Facebook ha retirat una pàgina titulada "La tercera intifada palestina" després que el govern israelià n'ha reclamat el tancament per incitació a la violència. Activistes palestins hi feien crides a la revolta contra Israel i demanaven el retorn de Jerusalem est.

Actualitzat
"La tercera intifada" ha estat un dels grups de Facebook més actius a la xarxa. En poques setmanes ha rebut més de 350.000 visites. Alguns dels vídeos i comentaris han tingut centenars de respostes.

Els continguts, però, han provocat la indignació de les autoritats d'Israel. El ministre d'Afers Públics i de la Diàspora, Yudi Edelstein, s'ha adreçat al fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, per demanar-ne el tancament. El ministre ha denunciat incitació a la violència i ha apel·lat la lliga antidifamació.

Enmig de la polèmica, l'administrador del grup ha destacat que els usuaris estan fent ús de la llibertat d'expressió. La pàgina, finalment, s'ha tancat però poc després s'ha reobert una rèplica i en poques hores ha obtingut una altra vegada molts seguidors.

El Pròxim Orient ja ha viscut dues intifades. la primera entre 1988 i 1991, i la segona entre 2001 i 2006.
Anar al contingut