Madrid

Facebook ja té 1,4 milions d'usuaris a Espanya

El jove fundador i president de Facebook, Mark Zuckerberg, de 24 anys, ha estat a Madrid per parlar de l'èxit d'aquesta xarxa social. Zuckerberg ha explicat que a Espanya Facebook ja té 1,4 milions d'usuaris i que ara llançaran un concurs d'aplicacions espanyoles per premiar les creacions més populars i originals que s'han creat per a la xarxa social. Zuckerberg ha explicat que no pateix per la crisi i que ha engegat un pla per obrir oficines arreu i que a Espanya se'n podria obrir una més endavant si "els usuaris segueixen creixent".

Actualitzat
La xarxa social d'internet Facebook, creada el 2004, ja té més de 110 milions d'usuaris actius a tot el món. El fundador i actual president de la companyia, Mark Zuckerberg, que va crear Facebook quan era estudiant a la Universitat de Harvard com una petita xarxa social per als estudiants, ha explicat que no tem per la crisi ni pel model de negoci. Zuckerberg ha explicat que Facebook es va preparar per l'actual situació econòmica quan va incloure Microsoft com un soci important. "La inversió de Microsoft va ser una cosa que vam fer per preparar-nos per la crisi", ha explicat en relació a la compra l'any passat d'un 1,6% de la companyia per 240 milions de dòlars.

Pel que fa a l'entrada d'ingressos, Zickerberg ha explicat que Facebook atrau tant petits com grans anunciants i que "més de dos terços de les grans marques dels Estats Units són a Facebook". Segons el fundador de Facebook, a la xarxa social hi ha "més de 100.000 anunciants" que "pengen" directament els seus anuncis a la xarxa social.

Zuckerberg també ha parlat de les iniciatives valuoses que ha permès Facebook arreu del món, com la que va fer possible convocar una protesta de milions de persones contra les FARC a principis d'any. Per aquesta raó, Facebook ha llançat la campanya "Facebook for Good: Comparteix la teva història" per premiar amb fins a 3.000 euros aquelles persones que usen la web per influir positivament les seves comunitats. D'altra banda, l'èxit de les diferents aplicacions que els usuaris desenvolupen per la web a Espanya -prop de 8.000-  ha fet engegar, fins al gener del 2009, un concurs d'aplicacions espanyoles a Facebook.

Zuckerberg ha dit que les expectatives de creixement de la web passen per traduir-la al major número de llengües possible, com ja s'ha fet amb el Facebook en català.
Anar al contingut