Washington

Facebook i Twitter fan autocrítica: "No vam ser la plaça pública sana que hem de ser"

En el punt de mira per les notícies falses i les ingerències electorals el 2016, dos directius compareixen al Senat dels EUA

RedaccióActualitzat

Mea culpa dels responsables de Facebook i Twitter sobre les ingèrencies electorals extrangeres als Estats Units i sobre la campanya de desinformació russa per les presidencials del 2016, confirmada pels serveis d'intel·ligència del país.

La directora d'operacions de Facebook, Sheryl Sandberg, i el director general de Twitter, Jack Dorsey, han comparegut aquest dimecres al Congrés nord-americà per donar explicacions sobre què estan fent per evitar-ho de nou, sobretot abans de les eleccions legislatives del novembre.

Volen evitar repetir l'escàndol de les informacions falses que van circular per la seves xarxes durant la campanya de les eleccions presidencials que van dur a Trump al poder. Ja han eliminat centenars de pàgines i comptes associats a l'Iran i a Rússia. I han reconegut que no van estar a l'alçada.

"Desbordats" i "massa lents"

Segons ha admès Dorsey, es van trobar "poc preparats i desbordats", ja que "mai hauríem pensat que hi hauria tanta intoxicació. I no vam ser la plaça pública saludable que hem de ser".

Per part de Facebook, Sandberg ha assegurat que van ser "massa lents en detectar-ho i massa lents a actuar", però diu que s'han "posat les piles".

"Això és culpa nostra. Aquesta interferència va ser totalment inacceptable, va violar els valors de la nostra empresa i del país que estimem".


El director executiu de Twitter ha reconegut la importància d'abordar, ara, la qüestió.

"Soc una persona de poques paraules i normalment tímida, però m'adono de la importància de parlar ara".

"Si no trobem solucions als problemes que estem veient, perdem el nostre negoci".

 

 

"En guerra" contra les notícies falses

Facebook assegura que estan "en guerra" contra els comptes falsos, mentre que des de Twitter asseguren que n'identifiquen uns 10 milions a la setmana.

Uns esforços que el president dels EUA Donald Trump ha qualificat d'assumpte "molt seriós" perquè considera que en el fons tracten de silenciar els conservadors i d'afavorir "notícies falses" contra ell. De fet, els ha arribat a etzibar que "Farien bé d'anar amb compte" perquè "s'estan aprofitant de molta gent".

 


La directora d'operacions de la xarxa creada per Mark Zuckerberg ha insistit davant dels senadors que la seva empresa té un "paper positiu en la democràcia".

El fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, però ha assegurat que es reunirà amb els fiscals estatals del país per analitzar si les tecnològiques poden estar "ofegant intencionadament el lliure intercanvi d'idees".

Google no hi va

Davant del Comitè d'Intel·ligència de la Cambra Alta, els dos directius han sortit prou ben parats de la sessió al Congrés. Però no ha passat el mateix amb Google.

La seva cadira ha quedat buida. Els seus màxims responsables no hi ha anat, malgrat que hi havien estat convocats. Una actitud que els congressistes han qualificat d'arrogant i pròpia de qui té coses per amagar.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump FacebookTwitterXarxes socials
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut