Detall del cartell de l'obra "Masticar hielo"
Detall del cartell de l'obra "Masticar hielo"
Barcelona

Facebook censura un cartell amb un cul i tanca la pàgina del Teatre Tantarantana

Es tracta d'un cartell promocional de l'obra "Masticar Hielo"

Actualitzat

El Teatre Tantarantana de Barcelona ha denunciat en un comunicat que Facebook li ha tancat la seva pàgina en aquesta xarxa social per la imatge del cartell d'una obra en què es veu el cul nu d'un home i una dona, de cara, amb un cigarret a la mà.

Assegura que Facebook li ha suspès el compte per "contingut pornogràfic" i que és la primera vegada que ho fa a Espanya a una entitat o empresa cultural.

"En altres casos similars, s'ha eliminat la publicació, però no el compte responsable."

 

 

Les normes de Facebook expliciten quins continguts no es poden publicar:

"Relacions sexuals implícites, definides com boques o genitals entrant o en contacte amb els genitals o l'anus d'una altra persona, fins i tot si el contacte no es veu directament, excepte en els següents casos: en el context de temes relacionats amb salut sexual, anuncis i imatges de ficció reconegudes o amb indicadors de ficció."

Però l'equip del Tantarantana argumenta que, "tractant-se de la pàgina d'un teatre i el cartell d'un espectacle, és una imatge de ficció".

Per denunciar que es consideren víctimes de la censura, els responsables del teatre han proposat que el hashtag #nosomCULpables circuli per les xarxes socials.

 

El cartell promocional que s'havia publicat a Facebook és el de l'obra "Masticar hielo", de la companyia El Eje, que fa una versió de "Qui té por de Virginia Woolf?".

Censura d'altres nus a Facebook

Al mes de març, Facebook va censurar la imatge de "La llibertat guiant el poble", d'Eugène Delacroix, en què la dona protagonista del quadre ensenya els pits. El director d'una obra de teatre titulada "Coups de feu rue Saint-Roch", Jocelyn Fiorina, va utilitzar la imatge aquesta imatge per promocionar l'espectacle a Facebook i va ser llavors quan la plataforma la va censurar. Poc després va reconèixer que havia estat un "error".

Una altra controvèrsia del gegant tecnològic - que primer va suspendre una publicació i després va rectificar - va ser amb la censura de la fotografia de la guerra del Vietnam de "La nena del napalm". Noruega va demanar explicacions a Mark Zuckerberg i, en un primer moment, la xarxa social va argumentar que la seva política veta les imatges de persones despullades.

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Xarxes socials Teatre
Anar al contingut