València

Fabra apuja impostos a les rendes més altes per recaptar 238 milions més

El govern valencià incrementarà els impostos a les rendes més altes, a partir dels 120.000 euros, per recaptar més de 200 milions d'euros. És una de les mesures aprovades pel govern valencià amb l'objectiu d'aconseguir finançament i estalviar fins a 1.057 milions d'euros. A més, el govern valencià, presidit per Alberto Fabra, ha plantejat reduir les 46 empreses del sector públic a 6 i el tancament d'oficines a l'exterior. A més, el govern valencià revisarà altres qüestions, com la despesa sanitària o la política de grans esdeveniments -com el Gran Premi d'Europa de Fórmula 1- i es vincularà els salaris dels consellers i de la resta dels alts càrrecs al dèficit autonòmic.

RedaccióActualitzat
L'encarregat d'anunciar les retallades, el vicepresident del País Valencià José Císcar, ha explicat que la Generalitat Valenciana augmentarà alguns impostos, com ara l'IRPF en el tram autonòmic. Císcar ha precisat que l'increment serà per a les rendes més altes, i afectarà dos trams, a partir dels 120.000 euros i els 175.000. D'aquesta manera, es calcula que recaptaran fins a 238 milions més.

El govern de Fabra ha justificat el paquet de mesures per la "situació excepcional" que tenen les arques de València i ha subratllat que busquen més "sacrificis parcials que acomiadaments massius". En aquest sentit, sembla que finalment s'ha fet un pas enrere en la intenció d'acomiadar tot el personal interí.

440 milions menys en Sanitat

Segons han assegurat, la retallada garanteix la qualitat dels serveis socials en Sanitat, Educació i Benestar Social. No obstant, es retallaran 440 milions en Sanitat.

Aprimar l'administració pública

Per aprimar l'administració pública, el govern valencià reduirà les empreses públiques de les 46 actuals a 6, amb un estalvi de 120 milions d'euros. A més, ha anunciat una reducció del 50% del pressupost de la xarxa de l'Institut Valencià de l'Exportació (Ivex) que passarà de 2,6 milions d'euros a 1,3 milions d'euros.

La Generalitat Valenciana ha precisat així com estalviarà un total de 1.057 milions d'euros aquest any. Algunes mesures ja es van avançar ahir als sindicats, com ara la suspensió temporal d'alguns complements salarials als funcionaris.

Polèmica per un suposat rescat


Aquest pla d'ajustos s'ha fet públic just després de la polèmica sobre la intervenció del Tresor Públic perquè el govern valencià pogués fer front al venciment de 123 milions d'euros de deute, en mans del Deutsche Bank, i evitar la fallida.

El govern valencià parla de problemes de tresoreria, però en cap cas de rescat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut