Agents rurals a la zona on hauria començat l'incendi (ACN)
Agents rurals a la zona on hauria començat l'incendi (ACN)
Castelldefels

Extingit l'incendi forestal que ha cremat 7 hectàrees a Castelldefels

Una espurna en una torre elèctrica o residus urbans s'apunten com a possibles causes del foc

Actualitzat

L'incendi forestal al barri del Poal, a Castelldefels, ha quedat extingit. Ha calcinat en total prop de 7 hectàrees de vegetació i matolls, en una zona abrupta i de difícil accés.

La causa del foc pot haver estat una espurna al costat d'una torre elèctrica o també per residus urbans, segons les hipòtesis amb les quals treballen sobre la zona els Agents Rurals. Alguns veïns diuen que van sentir petards uns minuts abans que comencés el foc. Es treballa en una zona molt delimitada al voltant de la torre elèctrica, situada prop del carrer Antoni Gaudí, on també hi ha diversos habitatges que, tot i les flames, no van haver de ser desallotjats.

Disset dotacions dels Bombers i del GRAF, així com voluntaris de les ADF del Baix Llobregat, han treballat en l'incendi, que ha començat cap a dos quarts de 9 del vespre d'aquest dilluns. Els Bombers encara mantenen quatre dotacions a la zona per revisar els punts calents, sobretot perquè s'espera que tornarà a fer vent.

Només es va haver de desallotjar una masia aïllada. El mateix vent, que en un inici va propagar ràpidament les flames, ha fet de tallafoc, perquè ha acabat bufant en sentit contrari al de l'incendi, que avançava cap al parc del Garraf.

S'ha restablert el subministrament elèctric a la zona. Uns 6.000 abonats s'havien quedat sense llum després que Endesa la desconnectés per la caiguda d'un cable.

 

 

 

El vent fort va contribuir a la ràpida propagació de l'incendi.

Protecció Civil ha comunicat aquest matí que ja s'ha desactivat el Pla Ventcat.

 

 

A l'Albiol, al Baix Camp, aquest dilluns es van registrar ratxes de més de 120 quilòmetres per hora.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut