Madrid

Exteriors confirma la mort d'un matrimoni espanyol a Haití

El Ministeri d'Afers Estrangers ha confirmat que un matrimoni espanyol ha mort en el terratrèmol que ha devastat Haití. Així ho ha donat a conèixer el govern espanyol després que les filles de les víctimes haurien reconegut els cadàvers. Abans, el ministre Miguel Ángel Moratinos ha explicat que fins ara el govern ha localitzat 87 dels 111 espanyols que viuen a Haití.

Actualitzat
El ministeri d'Exteriors ha confirmat la mort a Haití de dos ciutadans espanyols. Es tractaria d'un matrimoni, els cadàvers del qual ja han estat reconeguts per les seves filles. L'home era d'origen haitià i tenia la nacionalitat espanyola. Abans, Moratinos ja havia confirmat que encara queden per localitzar entre cinc i set persones, i ha aclarit que la resta de ciutadans espanyols estan sans i estalvis.
 
El titular d'Afers Estrangers ha explicat també que fins aquest divendres el govern ha localitzat 87 dels 111 espanyols que viuen a Haití, d'acord amb els registres del govern de l'Estat. Les feines no són gens fàcils. El ministre ha reiterat, en aquest sentit, les dificultats amb què s'està trobant sobre el territori per buscar els seus conciutadans i facilitar-ne el rescat.

Entre els desapareguts pel terratrèmol que va afectar dimecres aquest país centreamericà, hi ha un noi d'Olot que havia anat de vacances a Haití. Es tracta de Xavier Rabat, i per ara ningú s'ha pogut posar en contacte amb ell. Fa 20 anys que resideix a la capital de la Garrotxa i treballa en una fàbrica càrnica. Han estat justament els seus companys de feina i amics els que han donat l'alerta, i és que Rabat no té família a Olot. Que se sàpiga és l'únic català desaparegut arran de la catàstrofe.

Mentrestant, Haití continua en estat de xoc tres dies després del sisme que ha sembrat el país de mort i caos. Impossible, de moment, quantificar les víctimes mortals. L'ajuda humanitària està bloquejada i els damnificats, uns tres milions segons la Creu Roja, no tenen accés a les necessitats més bàsiques. Això està provocant escenes de violència i caos.
Anar al contingut