Imatge del vídeo gravat per la dona en la qual apareix un representant de Spirit Airlines
Houston

Expulsen d'un avió una mare a qui havien demanat que deixés d'alletar per enlairar-se

La dona assegura que les portes de l'avió encara no s'havien tancat i que va acabar asseient el seu fill, tal com li reclamava la tripulació

RedaccióActualitzat

Mei Rui, mare, investigadora i pianista reputada dels EUA, ha denunciat públicament que la van expulsar d'un avió després que la tripulació li demanés que deixés d'alletar el seu fill, que havia de seure en un seient per a l'enlairament.

El succés va passar divendres en un vol de Spirit Airlines, de Houston a Nova York. Després de tres hores de retard per culpa del mal temps, que els passatgers van passar majoritàriament dins l'aparell, Rui ha explicat al "The Washington Post", que va començar a alletar el seu fill de dos anys.

Segons diu, semblava que l'avió s'havia d'enlairar i tenia l'esperança que el nen s'adormís i no plorés durant les tres hores de trajecte. Rui argumenta que ho va fer mentre les portes de l'avió eren obertes i diverses persones s'estaven movent per la cabina.

Un membre de la tripulació, assegura, se li va acostar i li va dir que el seu fill havia de seure al seient. Ella va demanar un parell de minuts més: "Prometo que hauré acabat abans que vostè tanqui la porta de l'avió", va dir.

Segons la versió de la dona, el membre de la tripulació l'hi va denegar. Va ser llavors quan va parar d'alletar el nen, que va començar a plorar, i el va asseure al seient. Després de 25 minuts, li van demanar que abandonés l'aparell.

Rui s'hi va negar, i la tripulació va fer sortir de l'avió tot el passatge, tal com explica el "Daily Mail". Després d'una estona els van reembarcar, però no van deixar fer-ho a Rui i a la seva família.

La dona, que viatjava també amb els seus pares, va gravar la conversa amb un representant de la companyia en què li deia que no podien viatjar.

 

En les imatges se sent com ella pregunta: "Només vull saber per què m'han fet fora". I li responen: "Perquè vostè no ha obeït". Ella segueix repreguntant: "Em pot dir quina part concreta de la instrucció no he complert?". El representant assegura que no ho sap i que és el que li ha traslladat la tripulació.

Un portaveu de Spirit Airlines ha assegurat al "Daily Mail" que "ningú va ser expulsat per alletar". La companyia explica que van "haver de fer fora un passatger del vol 712 després que no complís les peticions de la tripulació diverses vegades mentre les portes estaven tancades durant les instruccions de seguretat i mentre l'avió ja rodava per la pista". Un fet que es contradiu amb la versió de la dona.

Notícia relacionada: Veten dues adolescents en un vol perquè portaven leggins

Una altra passatgera del vol ha denunciat a Facebook el tracte "groller" que va rebre Rui per part de l'aerolínia i els retards que això va ocasionar. Segons diu, l'avió "no s'estava movent ni estava a punt per fer-ho" i es pregunta si la companyia no pot entendre que "un nen de dos anys no pot estar quiet en un seient durant més de tres hores".

 

 

L'aerolínia recorda que la regulació estableix que tots els passatgers han d'estar asseguts durant les maniobres d'enlairament. També s'ha excusat pels inconvenients que hagi pogut causar i ha ofert el reintegrament del bitllet a Rui i la seva família.

La dona ha acabat explicant que quan tornaven cap cap a casa, i després que l'equipatge no els fos retornat, el seu pare va haver d'anar a urgències per un desmai.

Anar al contingut