Granada

Expulsen de la carrera judicial la jutge de Motril que es va oblidar d'excarcerar tres presos

El Consell General del Poder Judicial ha decidit expulsar de la carrera judicial la titular del jutjat penal número 1 de Motril, Adelina Entrena, per haver-se oblidat d'ordenar la llibertat de tres presos, un dels quals va estar a la presó 437 dies tot i haver estat absolt. Adelina Entrena ja havia estat suspesa de les seves funcions el mes d'octubre per haver utilitzat el càrrec per obtenir avantatges injustificats i afavorir la seva exparella. La sanció, que és una de les més greus imposades en la història del CGPJ, ha estat aprovada per tretze vots a favor i dos en contra.

Actualitzat

El portaveu del Consell General del Poder Judicial, CGPJ, Enrique López ha explicat que el ple ha assumit la proposta feta per la comissió disciplinària del Consell en entendre que concorren quatre infraccions molt greus de desatenció de competències judicials d'una manera "reiterada".

La comissió disciplinària del Consell va acordar el mes d'octubre la suspensió provisional d'Adelina Entrena després que el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia admetés a tràmit una querella interposada pel fiscal contra la jutge per presumptes delictes contra els drets fonamentals i que autoritzés una inspecció del seu jutjat.

El procediment que va motivar la querella va ser el cas d'un home, J.C.M., que, tot i ser absolt per la jutge Entrena, va ser mantingut a la presó durant 437 dies per un delicte de robatori. El servei d'inspecció també va detectar que dos condemnats més, un per maltractament familiar i l'altre per trencament de condemna, van estar empresonats més temps del que els corresponia per les penes a què van ser condemnats.

Anar al contingut