Chicago, EUA

Expulsen a la força un passatger d'un vol de United Airlines per "overbooking"

Van escollir a l'atzar quatre passatgers per fer lloc a tripulació, un dels escollits es va negar a baixar, i el van agafar i arrossegar fora de l'avió

RedaccióActualitzat

Nou incident en un vol de la companyia United Airlines als Estats Units. Va passar aquest diumenge, en el vol 3411 entre Chicago i Louisville: hi havia overbooking, és a dir, s'havien venut més bitllets que llocs disponibles, i la companyia necessitava alliberar quatre seients.

Els responsables de United van explicar als passatgers que necessitaven els quatre seients per una tripulació que havia de viatjar per evitar haver de cancel·lar un altre vol amb Louisville com a origen. Van oferir 400 dòlars i una nit d'hotel per a qui alliberés voluntàriament el seient, però ningú ho va acceptar.

Després van doblar l'oferta i, en no oferir-se ningú, es van escollir aleatòriament quatre passatgers. Tres no van posar-hi problemes, però el quart va negar-s'hi perquè, va dir, era metge i tenia pacients per visitar dilluns a primera hora.

 

 

Però no li van valdre les explicacions: United va fer intervenir tres agents de seguretat, que el van agafar a la força i el van arrossegar sense miraments pel passadís central de l'avió. Alguns passatgers van gravar l'escena, la van penjar a les xarxes socials i s'han convertit en vídeos virals. Un exemple és aquest tuit d'un dels passatgers, que aquest dimarts acumula gairebé 150.000 retuits:

 


La difusió massiva d'aquestes imatges ha posat la companyia en una situació compromesa, i s'han afanyat a disculpar-se. Segons ha assegurat la direcció en un comunicat, han expedientat l'oficial responsable de la decisió i "estan intentant parlar directament" amb el viatger expulsat. Per la seva banda, el departament d'aviació de Chicago ha assegurat que la manera com se'l va treure de l'avió no correspon als seus estàndards.


United Airlines es desploma a la borsa

United Continental Holdings Inc ha caigut a la borsa aquest dimarts al matí com a resposta a la indignació a les xarxes socials en relació a l'expulsió per la força d'un passatger d'un vol que ha donat la volta al món. Es calcula que el valor de la companyia al mercat ha patit una forta sotragada de 1.000 milions de dòlars, però posteriorment s'ha recuperat.

A la Xina l'etiqueta #UnitedForcesPassengerOffPlane ( United fa fora a un passatger de l'avió) ha estat trending topic a la xarxa Sina Weibo, l'equivalent a Twitter, amb més de 270 milions de visites. L'home que van expulsar podria ser d'origen asiàtic.

Companyia amb polèmica

Fa unes setmanes, United Airlines ja va originar una altra notícia negativa, quan va prohibir embarcar en un avió dues noies que portaven malles.

♦ Veten dues adolescents en un vol perquè portaven leggins

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut