Una de les explosions controlades a Alcanar
Una de les explosions controlades a Alcanar
Alcanar

Explosions controlades a Alcanar

Els Mossos continuen els treballs a la finca on es van preparar els atemptats de Barcelona i Cambrils

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han continuat aquest dissabte fent detonacions controlades a la finca de la urbanització Montecarlo d'Alcanar Platja on es preparava un gran atemptat.

Divendres, els TEDAX ja hi van fer la primera detonació controlada per descartar la presència de més artefactes explosius a la zona. Aquest dissabte, n'han fet cinc al llarg de tot el dia

Els Mossos han avisat els veïns i n'han informat per Twitter:

 


Segons els Mossos d'Esquadra, s'han trobat explosius semblants als que utilitza Estat Islàmic. També s'intenta localitzar entre la runa més restes humanes. Ahir, s'hi van trobar restes biològiques que corresponen a una segona persona morta. Una retroexcavadora ajuda a les tasques de desenrunament.

A la zona també hi treballen Bombers, Protecció Civil, i el Servei d'Emergències Mèdiques. El perímetre acordonat per seguretat continua i sis dels catorze desallotjats ja poden tornar a casa.

Els desallotjats, majoritàriament turistes que estiuegen a la zona, tenen un punt d'atenció a la seva disposició. Alguns reben ajuda psicològica.

Segons fonts municipals, la casa que va explotar pertanyia ara a una entitat bancària i no es tenia constància que estigués ocupada. Segons Jordi Bort, tinent d'alcalde d'Alcanar, "no tenim cap denúncia del titular de la propietat en què manifesti que hi ha una ocupació irregular".

Diumenge podrien continuar les detonacions controlades.

 

Anar al contingut