Experts mundials en cirurgia robòtica de càncer de pròstata fan dues operacions en directe des de l'Hospital de Bellvitge

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-Els dos principals experts mundials en cirurgia robòtica del càncer de pròstata oferiran dues intervencions en directe en el marc del primer Curs Internacional de Cirurgia Robòtica en Càncer de Pròstata que organitza l'Hospital de Bellvitge. Es tracta de Richard Gaston, director del Servei d'Urologia de la Clinique Saint Augustin de Bordeus, i Vipul Patel, director del Global Robotics Institute del Florida Hospital Celebration Health (Orlando, Estats Units). La intervenció del Gaston es realitzarà al mateix Hospital de Bellvitge, i la de Patel serà retransmesa via 'streaming' des dels Estats Units. El curs, adreçat a especialistes de tot l'Estat, també inclourà diferents conferències i debats en què destacats experts nacionals i internacionals posaran de manifest les darreres novetats en el diagnòstic i el tractament de la malaltia. Alhora es discutirà sobre els avantatges i inconvenient de la cirurgia robòtica en relació amb la laparoscòpica.

La cirurgia del càncer de pròstata és un dels procediments en què avui dia existeixen més evidències d'una millora dels resultats quan és realitzada mitjançant un robot quirúrgic per un cirurgià expert en aquesta modalitat. Segons diferents estudis, amb aquesta tècnica s'aconsegueixen uns millors resultats tant pel que fa a la conservació de la continència urinària com a la conservació de la funció sexual i a la disminució de complicacions en el postoperatori.L'Hospital Universitari de Bellvitge realitza cirurgia de pròstata amb el sistema quirúrgic robotitzat Da Vinci des de l'octubre de 2009, data en què aquest equipament es va introduir a l'hospital. Des de llavors, s'hi han realitzat 485 cirurgies robòtiques de càncer de pròstata, amb uns resultats oncològics i funcionals excel·lents. El càncer de pròstata és el primer en freqüència entre els homes a Catalunya. A l'any 2016 se'n van diagnosticar 4.906 casos nous, amb una edat mitjana de diagnòstic de 70 anys. L'índex de mortalitat de les persones diagnosticades se situa aproximadament al voltant del 3%.

Anar al contingut