Barcelona

Experts en drogodependència alerten que creix el consum dels "porros legals"

Experts de l'Hospital del Mar de Barcelona han alertat que està augmentant a l'estat espanyol el consum del que s'anomenen "porros legals", una substància que en altres països estan estudiant il·legalitzar, però que aquí es pot trobar a les botigues. Generalment es ven als "smart shops" o "grow shops" (botigues especialitzades en la venda de productes relacionats amb el consum de marihuana), i són un tipus de sobres amb una mescla d'herbes aromàtiques que es recomana fer servir en sessions d'aromateràpia i ioga. Però algunes de les plantes amb què es fa la mescla tenen principis psicoactius, i si es fumen produeixen un efecte similar al del cànnabis.

Actualitzat
Aquestes bosses s'anomenen "spice drugs", i són molt habituals en diversos països, com per exemple al Regne Unit, on hi ha moltes botigues i llocs web especialitzats sobre aquest producte. Aquí es poden trobar amb el nom d'"Spice Silver", "Spice Egypt" o "Spice Tropical Energy", i estan formades per plantes que moltes vegades s'usen com a substitutes de la marihuana, i que a més no estan recollides com a productes controlats per les Nacions Unides. Així, la seva venda és completament legal, i tot i que la bossa alerta que no són aptes per al consum humà, aquesta mescla es pot fumar i "resulta un substitut legal als porros", tal com s'exposa en un informe publicat a la revista "Adicciones".

Tot i que hi ha molt pocs experiments relatius als efectes d¡aquestes substàncies en humans, alguns investigadors apunten que té efectes molt similars als de la marihuana, amb un accelerament del pols i l'alteració de la percepció i de l'estat d'ànim. Aquests apunts coincideixen amb els efectes descrits per diversos internautes en blogs, on expressen que és un relaxant molt potent i que no ensopeix tant com el cànnabis. Els experts de l'Hospital del Mar recomanen que aquesta substància s'inclogui dins la llista de drogues de disseny per poder començar-ne el procés d'il·legalització.
Anar al contingut