Barcelona

Expedientats sis revisors de metro per quedar-se els diners de les multes

Transports Metropolitans de Barcelona ha obert un expedient a sis revisors del metro i els ha apartat cautelarment de la feina per quedar-se els diners de les multes que imposaven als usuaris que enxampaven sense bitllet

RedaccióActualitzat

Transports Metropolitans de Barcelona ha obert un expedient laboral i ha apartat avui cautelarment de la seva feina sis revisors del metro de Barcelona perquè suposadament es quedaven amb els diners que recaptaven de multes que imposaven als usuaris que viatjaven sense bitllet.
Els sis empleats han declarat davant els Mossos d'Esquadra, tres dels quals han sortit custodiats per la policia fins a la comissaria des de les instal·lacions del metro, després que la mateixa empresa hagi notificat a la policia la seva investigació interna, que va detectar indicis que haurien pogut cometre un possible delicte d'apropiació indeguda.
TMB, que ha defensat l'honorabilitat de la gran majoria de la plantilla d'agents de control del metro, ha comunicat internament la situació dels sis interventors a la plantilla del metro en un comunicat intern.
Segons ha confirmat TMB en un comunicat, la investigació portada a terme pels Mossos d'Esquadra va començar a partir dels indicis detectats per una investigació interna de la companyia i ha posat al descobert una presumpta apropiació de diners procedents de les inspeccions de bitllets per part d'alguns empleats del metro.
TMB ha assegurat que ha col·laborat en tot moment amb els Mossos d'Esquadra en la investigació dels fets, que considera "greus", i s'ha compromès "a ajudar a delimitar fins al final les responsabilitats que corresponguin".

Apartats de la feina

Els sis agents de control acusats han estat apartats de la seva feina "de manera cautelar i immediata", ha informat TMB, que ha defensat "l'absoluta integritat, professionalitat i honradesa de la resta de la plantilla del departament d'Intervenció del Metro".
Encara que no està quantificada la quantitat de diners que els revisors s'haurien pogut quedar. Alguns fa anys que treballen en intervenció i sembla provat que els sis actuaven de manera coordinada, encara que prestaven serveis en diferents dies i estacions.

La multa per viatjar sense bitllet puja a 100 euros. Els revisors poden cobrar en metàl·lic i al moment aquestes multes. Si l'ususari paga en aquell mateix instant té un descompte del 50% i rep un comprovant d'haver pagat.

Anar al contingut