Igualada

Expedient informatiu a l'empresa d'Igualada on es va originar el núvol químic perquè no tenia actualitzat el pla de seguretat

L'empresa Simar no tenia actualitzat el pla d'autoprotecció en cas d'accident químic

RedaccióActualitzat

L'empresa Simar, on es va originar el núvol químic aquest dijous, no tenia actualitzat el pla d'autoprotecció en cas d'accident químic. És per això que Protecció Civil ha obert un expedient informatiu, per investigar uns fets que van obligar a tenir confinades més de 60.000 persones durant diverses hores.

De fet, estan en marxa diverses investigacions: dels Mossos, d'Inspecció de Treball i del Departament de Seguretat Industrial de la Generalitat. Tot plegar per determinar si l'empresa complia la normativa.

Mentrestant, els Bombers continuen netejant la zona i vigilen preventivament l'entorn de l'empresa. De matinada, ja havien retirat 8.000 litres de producte químic, però encara en queden deu mil, que també han començat a retirar. Per garantir que no hi hagi cap emanació de vapor químic, han segellat amb escuma les substàncies vessades.

Pel que fa a l'origen de l'accident, tot apunta a una errada durant la descàrrega dels àcids. Segons sembla, es va connectar la mànega del camió a una vàlvula d'un dipòsit amb àcid fòrmic. La combinació dels dos productes químics va fer explotar el dipòsit i en l'explosió va caure la teulada d'uralita de la nau on hi havia els catorze dipòsits.

El conductor del camió que va descarregar àcid nítric ha sortit de l'Hospital  Vall d'Hebron, on li van fer les primeres cures de les cremades químiques, i s'ha presentat a l'empresa per recollir les seves pertinences del camió. L'home ha assegurata TV3 que no va participar en el procés de descàrrega de l'àcid que va causar l'explosió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut