Èxit de participació en la desena Festa del Tió Solidari de Catalunya Ràdio

La campanya solidària de Catalunya Ràdio amb el Banc dels Aliments ha recollit, un any més, menjar per a nadons i ha recordat la tradició nadalenca del tió als més petits. El programes "El suplement" de Catalunya Ràdio, amb Ricard Ustrell, i "iCatKids" d'iCat, amb Pau Guillamet, han transmès la festa en directe.

Actualitzat

Aquest matí ha tingut lloc la 10a edició de la Festa del Tió Solidari davant dels estudis de Catalunya Ràdio, a l'avinguda Diagonal de Barcelona, en què nens i nenes han fet cagar un tió inflable de vuit metres amb l'objectiu de recollir menjar per a nadons en benefici del Banc dels Aliments i amb el suport de Bonpreu i Esclat.

Els programes "El suplement", amb Ricard Ustrell des de l'estudi 1 de Catalunya Ràdio, i "iCatKids", amb Pau Guillamet "Guillamino" des del set d'iCat a la Diagonal, han fet la transmissió de la festa. Pau Guillamet, el reporter Franc Lluís i Josep Bordes, cantant del grup Pepet i Marieta, han estat els encarregats de fer cagar el tió diverses vegades al llarg de l'acció solidària. Durant el programa, els nens i nenes també han triat i presentat les seves cançons preferides, han fet pràctiques de DJ i han enregistrat la seva pròpia veu amb efectes sonors i loops.

"El suplement", que ha fet diverses connexions amb la festa des de l'estudi, ha comptat amb l'actuació en directe de Guillem Roma, Paula Valls, Roger Usart i Ju, que han interpretat la nadala "Petit regal", que dona nom al disc que han enregistrat diversos músics osonencs, els beneficis del qual seran per a l'entitat sense ànim de lucre Sant Tomàs, amb motiu del seu 50è aniversari. Finalment, Josep Bordes, col·laborador habitual del programa, ha acomiadat la festa cantant la cançó infantil tradicional "Caga, tió", en versió a ritme de ska feta especialment per a Catalunya Ràdio pels Pepet i Marieta per renovar la imatge sonora de la Festa i que porta per títol "Caga, tió (Tió Solidari de Catalunya Ràdio)".

La campanya nadalenca, destinada a les famílies més necessitades de Catalunya, també té l'objectiu de recordar la tradició de fer cagar el tió entre els infants. Amb aquesta acció solidària, Catalunya Ràdio manté per desè any consecutiu el seu compromís amb la fundació del Banc dels Aliments, que treballa des de fa més de 25 anys per ajudar a pal·liar la fam al nostre país.

 

L'origen del Tió Solidari amb Carles Capdevila a Catalunya Ràdio

El Nadal del 2007 el periodista Carles Capdevila, que en aquell moment dirigia i presentava el programa "Eduqueu les criatures" a Catalunya Ràdio, va tenir la idea d'estendre més enllà de casa nostra o de la família una de les tradicions populars més estimades a Catalunya: fer cagar el tió. I ho va fer amb un esperit solidari que, una dècada més tard, Catalunya Ràdio segueix conservant. El programa "Eduqueu les criatures" va idear un tió gegant perquè les famílies hi poguessin aportar el seu granet de sorra i ajudar altres famílies que necessitaven aliments de primera necessitat, en col·laboració amb la fundació Banc dels Aliments i amb el suport de Bonpreu i Esclat.

 

#TióSolidari

catradio.cat  

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut