Els veïns de Vilobí i molta gent de fora del poble van anar a fer-se les proves per trobar un donant compatible per al Pau
Els veïns de Vilobí i molta gent de fora del poble van anar a fer-se les proves per trobar un donant compatible per al Pau
Vilobí d'Onyar

Èxit de la campanya per trobar una medul·la òssia per al Pau a Vilobí d'Onyar

Unes 400 persones s'han fet les proves per trobar un donant de medul·la òssia compatible per al Pau, un nen de Vilobí d'Onyar, que necessita un trasplantament urgent

RedaccióActualitzat

Resposta massiva a Vilobí d'Onyar, a la Selva, a la campanya per trobar un donant de medul·la òssia per al Pau, un nen de 17 mesos que necessita un trasplantament urgent.

Unes 400 persones van anar a fer-se les proves i arran de l'èxit l'ajuntament organitza una segona jornada dimecres que ve. S'hi van acostar veïns de Vilobí, que s'hi han abocat perquè coneixen el Pau i la seva família, però també hi va arribar gent de fora.

Caldrà veure si entre els donants hi ha algú compatible per al Pau o per a alguna de les moltes persones que també requereixen intervenció.

El Pau té 17 mesos i en farà dos, el 18 de febrer, que va entrar d'urgències al Josep Trueta de Girona per una suposada bronquitis. Un cop a l'hospital, es va detectar que hi havia alguna cosa més: leucèmia mielomonocítica infantil, una malaltia inusual que sol afectar els infants de menys de 2 anys i que requereix un trasplantament de medul·la òssia.

En conèixer el diagnòstic, la família, els amics, entitats del poble i el mateix ajuntament van iniciar una campanya d'informació i difusió amb l'objectiu d'aconseguir donants.

Anar al contingut