Èxit a la Xina d'una versió pròpia de "House of Cards"

Titulada "En nom del poble", l'objectiu és reforçar la lluita anticorrupció del president Xi Jinping

Francesc CanalsActualitzat

"En nom del poble" és la primera sèrie a la televisió xinesa que parla de corrupció des del 2004. El govern, aleshores, tenia por que se li girés en contra. Ara, l'estratègia és la contrària: la ficció al servei de la campanya anticorrupció d'un Xi Jinping cada dia més fort.

Es tracta d'una interpretació pròpia de la famosa sèrie nord-americana d'intriga política "House of cards".

Una escena: un dirigent local xinès es deixa estimar pels empresaris per a un projecte de remodelació urbanística. Necessita la complicitat d'un dirigent estatal, que la fiscalia sospita que amaga molts diners sota la seva aparença modesta.

Hou Liangping, fiscal anticorrupció: "Quan apilaves aquesta quantitat de diners il·legalment perquè no et recordaves que ets fill de camperols!"

Zhao Dehan, director general ministeri urbanisme: "M'he equivocat, m'he equivocat."


La producció no ha estalviat mitjans. Bona factura i actors de renom a la República Popular. Busca l'audiència jove que mira les sèries als dispositius mòbils. Els primers capítols han estat un èxit d'audiència.

Xi Jinping és al final del seu primer mandat i si ha estat el president xinès amb més poder des de Mao i Deng és precisament perquè, gràcies a la campanya contra la corrupció, s'ha desprès de tot rival. Inclosos grans tigres com Bo Xilai o l'excap de seguretat Zhou Yongkang.

La campanya la dirigeix Wang Qishan, cap de la Comissió Central d'Inspecció de Disciplina, mà dreta de Xi, que, per cert, s'ha confessat fan de la "House of Cards" nord-americana, i, en particular, del Whip, és a dir, el responsable dins del partit de fer que congressistes i senadors votin disciplinadament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut