Tribunal Suprem
Concedeixen una plaça de fiscal a la filla del jutge del Suprem Manuel Marchena
Madrid

Eximeixen un pare de pagar la pensió d'una filla de 30 anys que ni treballa ni aprova

El pare, que està a l'atur i cobra una prestació de 426 euros, ha de pagar dues pensions d'aliments

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem eximeix un pare divorciat de continuar passant la pensió d'aliments a una filla de 30 anys que no treballa i encara estudia. L'alt tribunal ha tingut amb compte que la beneficiària de la pensió té 30 anys i el seu expedient acadèmic és "deficitari".

La sentència del Suprem no considera ajustat a dret que la dona, que rep una pensió d'aliments de 350 euros des del 2007, rebutgi treballs remunerats i "pretengui continuar rebent ajuts econòmics del seu progenitor".

A més, destaca que els resultats acadèmics de la dona podrien ser més brillants i li retreu que "ha tingut ocasió de desenvolupar un major esforç per finalitzar els estudis de Química, combinant-ho amb una feina complementària, a causa dels escassos recursos i sacrificis de qui l'ajudava a aconseguir-lo".

I és que el tribunal ha tingut en compte que el pare fa temps que està a l'atur i només rep una prestació de 426 euros mensuals. L'obligació de passar una pensió de 350 euros i una altra a un fill menor de 7 anys situa l'home, diu el Suprem, "en una situació d'absoluta indigència".

El cas ha arribat fins al Suprem després que el pare va demanar que se l'eximís del pagament de la pensió alimentària davant la seva situació d'atur, però el jutjat de primera instància es va limitar a reduir l'ajut a la meitat. L'Audiència Provincial de Madrid va confirmar l'obligació del pare de continuar passant 150 euros mensuals. Una sentència que ara el Suprem ha declarat nul·la.

Anar al contingut