Edifici del campus de la UPC
Edifici del campus de la UPC
Barcelona

Exestudiants de la UPC deixen préstecs de 20.000 euros als alumnes brillants

Antics alumnes de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), entre els quals hi ha empresaris destacats, ajuden econòmicament els joves més brillants del centre. La iniciativa és pionera a Espanya, però comuna al món anglosaxó, i ja se'n beneficien tres universitaris. Els empresaris donen uns 20.000 euros de mitjana als estudiants que compaginen dues o tres carreres i que estan sota la tutela del Centre de Formació Interdisciplinària Superior (CFIS), el centre d'excel·lència de la UPC. Aquesta beca s'ha de tornar a partir del segon curs, sense interessos i en funció de les capacitats de cadascú.

RedaccióActualitzat
Dels vuits empresari que participen en la iniciativa, set van estudiar a la UPC. Hi ha noms vinculats a empreses com Ciments Molins, Agbar o La Farga i Puig. Tots entenen les donacions com una manera de tornar a la societat part dels beneficis aconseguits amb la formació que van rebre a la universitat pública, segons ha explicat Ramon Carbonell, president del patronat del CFIS.

Les tres beques atorgades fins ara, que són d'uns 5.000 euros per any de carrera, han estat per a un estudiant cordovès que s'ha traslladat fins a Barcelona per fer una doble titulació i dos catalans que ampliaran estudis a París i al Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Tot i que en principi està oberta a estudiants de tot l'estat, alumnes europeus i americans també es poden acollir a l'ajuda, sempre que estudiïn al CFIS, un centre que va arrencar el 1999 amb la doble titulació de Matemàtiques i Telecomunicacions.
Anar al contingut