Actualitat blaugrana

Excel·lent debut a la Champions del Barça, que guanya el Werder Bremen per 0-2

Excel·lent debut del Barça a la Champions contra el Werder Bremen a Alemanya, amb una victòria per 0-2. Els blaugrana han aprofitat al màxim la seva acció ofensiva per endur-se el partit. El primer gol ha arribat de les botes de Deco en un xut des de la frontal, en el minut 12 de la primera part, després que la pilota toqués el defensa Baumann. En el 20 de la segona part, Messi ha substituït Giuly. Al cap de 10 minuts, l'argentí ha estat objecte d'un penal, que Ronaldinho s'ha encarregat de transformar, de manera que ha fet el definitiu 0-2.

Tot i que el gol blaugrana ha arribat abans del primer quart d'hora de partit, el Barça només ha disposat de dos ocasions clares. La primera, precisament, la del gol, després d'una jugada per la banda esquerra de Ronaldinho que ha penjat la pilota, l'ha refusat un defensa i Deco ha intentat fer una assistència al "Gaúcho", però la pilota ha rebotat en Deco, que ha rematat i transformat el primer gol, tot i que l'esfèrica ha rebotat en el defensa Baumann, en el minut 12. Fins a la mitja hora de la primera part, el Barça ha arribat amb facilitat a l'àrea rival, tot i que sense precisió. En el minut 26, el Barça ha tingut la segona ocasió, en una jugada de contraatac liderada per Ronaldinho, que ha fet una passada en profunditat a Eto'o, però en el remat del camerunès la pilota ha anat al cos del porter, que l'ha allunyat. En l'últim quart d'hora, però, els blaugrana no han aconseguit refredar el partit i s'ha trobat a faltar que els de Rijkaard mantinguessin la possessió de la pilota de forma prolongada, per la gran pressió del Werder Bremen. En el minut 34 de joc, Valdez, que estava sol davant el porter Valdés, ha xutat alt per sobre del travesser de forma forçada. En el minut de temps afegit, Micoud ha enviat una pilota al pal en una altra ocasió que podia haver significat l'empat a un. La primera part, doncs, ha acabat amb l'avantatge del Barça i amb un Frank Rijkaard indicant que s'acabava el temps als seus jugadors. A la segona part, Edmílson ha entrat per Belletti i s'ha situat de parella de central amb Puyol, mentre Oleguer ha passat al lateral dret. Quan s'havien disputat tres minuts de joc del segon període i en una jugada similar a la del gol, Deco ha intentat un xut des de la frontal que ha topat al pal dret, en una bona ocasió dels blaugrana només començar la represa. Si Messi encara no ha pogut debutar a la Lliga 2005/06, per culpa de problemes burocràtics, sí que ho ha pogut fer a la Lliga de Campions, per sort dels blaugrana. El jugador argentí ha estat objecte d'un penal comès per Schulz, a la mitja hora del segon temps. L'encarregat de llançar-lo ha estat Ronaldinho, que no ha fallat, i ha fet el definitiu 0-2, que ha donat la victòria al Barça. El Werder Bremen també ha tingut opcions i ha pressionat durant els 90 minuts de joc. Tot i això, a part de la victòria en el resultat, el Barça també s'ha endut la batuta en l'efectivitat de cara a porteria, que no ha desaprofitat cap de les ocasions per marxar d'Alemanya amb dos gols al marcador. D'aquesta forma, el Barça suma el tercer partit sense rebre un gol. A més, els de Rijkaard han aconseguit l'objectiu de començar la Champions amb victòria, lluny del Camp Nou i contra el rival, a priori, més difícil del grup C. El Barça comparteix el lideratge després d'aquesta primera jornada amb els italians de l'Udinese, que han golejat el Panathinaikos per 3-0.