Imatge capturada del vídeo "Evan", que en una setmana ha aconseguit 6 milions de visualitzacions
Imatge capturada del vídeo "Evan", que en una setmana ha aconseguit 6 milions de visualitzacions
Estats Units

"Evan", una història viral d'amor adolescent que vol posar fre a la violència amb armes als EUA

RedaccióActualitzat

Un jove estudiant de Secundària comença una història d'amor amb una companya d'institut. No sabem qui és ella. Tots dos intercanvien missatges a la taula de la biblioteca del centre. Els enamorats s'escriuen dia rere dia fins que arriba l'estiu i la biblioteca tanca.

És la plàcida història que ens presenta el vídeo del moment a internet. A partir d'aquí, aquesta història simple i adolescent es transforma. És el gir argumental que serveix per denunciar una situació que ha passat totalment inadvertida per a la parella d'enamorats i els seus companys, però també per a tots nosaltres, els espectadors.

Probablement ha arribat el moment que miris el vídeo fins al final abans de seguir llegint aquest text.

La denúncia és molt clara: "La violència de les armes es pot evitar quan en coneixes els senyals."

El vídeo es diu "Evan" i en només una setmana ha aconseguit prop de sis milions de visualitzacions a YouTube. És la creació de Sandy Hook Promise, l'associació de familiars de les víctimes del tiroteig que el desembre del 2012 hi va haver a l'escola de Sencundària Sandy Hook de Newtown, Connecticut. Vint nens i sis adults hi van morir pels trets que va disparar Lanza, un exalumne del centre de només 20 anys.

Va ser una de les matances més mortíferes en centres educatius dels Estats Units i es va sumar a d'altres que tristament ja formen part de la memòria col·lectiva, no només dels nord-americans, com Columbine o Virginia Tech. El cas de Columbine es va recollir en el documental escrit i dirigit per Micahel Moore "Bowling for Columbine" i en el film dirigit per Gus van Sant "Elephant".

 

Anar al contingut